RX 7600 için işlemci önerisi

jadonsancho

Picopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS Prime H510M-K
Merhaba, RX 7600 ekran kartım için i5-11400F işlemcim var ama yetersiz geliyor gibi hissediyorum. Sizce yeni işlemci alınır mı? Almalıysam ne almalıyım? Anakartın önemi yok yeni anakart da alabilirim sorun değil.

Yetersiz gelmesinin imkânı yok. İlla para harcama istiyorsanız DDR5 geçin.

İnternette RX 7600 - i5-11400F donanımlı bilgisayarlarda alınan performansı asla alamıyorum sebebi ne olabilir? Bazı sorunları anlatayım:

1- İnternetteki performans videolarında insanların Ultra ayarda 90-100 FPS aldığı oyunlarda ben orta ayarlarla bile 60-70 FPS alıyorum.

2- Oyunların ilk 5 dakikasında acayip donma oluyor, sonrasında düşük performans devam ediyor.

3- Oyunlar açıkken işlemci kullanımı hep %100 oluyor. Hatta başka bir ekranı açınca (örneğin PUBG'de envanteri açınca) o kadar kasıyor ki ışıklı klavyenin yanıp sönmesi bile donuyor.

@jadonsancho referans aldığınız değerler ne zamana ait?

1- Oynadığınız oyunlar güncelleme almış ve ağırlaşmış olabilir. Kullandığınız işletim sistemi ile alakalı olabilir. RAM miktarınız ile alakalı olabilir.

2- SSD, HDD gibi depolama birimleriniz ile alakalı olabilir.

3- Bilgisayarınız da bulunan başka bir zararlı yazılım buna sebep oluyor olabilir. İşlemcinin sıcaklık değeri çok yüksek ise thremal trottle oluyor, bu nedenle işlemci frekans kısıp ufak bir darboğaza yol açıyor olabilir.

@jadonsancho referans aldığınız değerler ne zamana ait?

1- Oynadığınız oyunlar güncelleme almış ve ağırlaşmış olabilir. Kullandığınız işletim sistemi ile alakalı olabilir. RAM miktarınız ile alakalı olabilir.

2- SSS, HDD gibi depolama birimleriniz ile alakalı olabilir.

3- Bilgisayarınız da bulunan başka bir zararlı yazılım buna sebep oluyor olabilir. İşlemcinin sıcaklık değeri çok yüksek ise thremal trottle oluyor, bu nedenle işlemci frekans kısıp ufak bir darboğaza yol açıyor olabilir.
Birazdan format atıcam formattan sonra ne yapmamı önerirsin

@jadonsancho siz önce hangi depolama birimi kullanıyorsanız onun sağlık yüzdesine bakın. HDD'de bad sector var mı ya da SSD'nin okuma yazma hızları ne durumda? Onlara bakın.
CrystalDiskInfo'dan baktım SSD sağlık oranım %94. Sorun yaşadığım oyunlar SSD'de olduğu için HDD'ye bakmadım ama zaten çok eski bozuk bir HDD

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı