Delta Force ve Battlefield 2042'de ekran donup kalıyor, sesler geliyor ve mouse hareket ediyor ama Görev Yöneticisi vs. açamıyorum mecburen bilgisayarı kapatıp açmak zorunda kalıyorum düğmeden. 1 sefer Ghost Recon Wildlands'te yaşadım aynı sorunu ama çerçevesiz pencere yerine tam ekran yapınca çözülmüştü, BF2042 ve Delta Force'da ne yaptıysam çözemedim bu sorunu. Donduktan sonra sistemi yeniden başlatınca AMD'de "beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi" hatası alıyorum, OCCT testinde bu donma sorunu oyunun ilk dakikalarında olduğu için 10'ar dakikalık test yaptım herhangi bir sorun çıkmadı 3D adaptive ve VRAM testinde. İşlemcimde ciddi bir ısınma sorunu yok, ekran kartım da 180W'da 73-74 derecelerde çalışıyor. Sistem özelliklerimi de yazıyorum konu hakkında fikri olan varsa yorumunu bekliyorum.
DDU ile driver kaldırıp eski sürümleri denedim, yeni sürümlerde de aynı sorun var sadece Delta Force ve Battlefield 2042'de yaşıyorum bu sorunu.
i5 10400.
2x8GB 2666MHz RAM.
1 adet NVMe M.2, 1 adet HDD ve 1 adet SATA SSD var (sağlıklar iyi ve HDD'de bad sector yok)
Sapphire Pulse RX7600 (OC yapılmadı)
Zalman ZM500-txıı 80+ bronz güç kaynağı var (12v kanaldan 450W verebiliyor)
RDR2, GTA 5, FiveM, Ghost Recon Breakpoint, Far Cry 6, Forza Horizon 5 gibi oyunlarda bir donma sorunu yaşamıyorum.