RX 7600 sistemde Battlefield 5 takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Grizliess

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance 2x8 3000 mhz ddr4
Ekran kartı
XFX SPEEDSTER SWFT 210 AMD Radeon™ RX 7600
Anakart
Gigabytr B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, Battlefield 5 oynarken aynı zamanda streamlaps OBS'den kayıt alıyorum. Oyun esnasında bazen 1 2 saniyelik takılmalar meydana geliyor yani takılma dediğiniz aslında çok daha anlık olur bu bildiğiniz donma gibi donup kalıyor 1 2 saniye sonra düzeliyor tabii o sırada FPS anlık düşüyor, CPU ve GPU kullanımı da düşüyor doğal olarak donmaya bağlı olduğu için. Önce oyun harddiskteydi sildim SSD'ye yükledim ama bir şey değişmedi. İşlemciyi ve ekran kartını yeni aldım 2 ay kadar oldu. Sistem özelliklerini sizinle paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

SSD: Toshiba TR200 480GB - HGST 1 TB - Seagate ST330082.

Ayarlar ne durumda DX 12 aktifse kapatın o takılmayı sağlayabilir.
1.png
2.png
3.png

RAM'den dolayı büyük ihtimalle.

Kayıt programını değiştirdim şu an kayıt alırken maksimum 11 GB harcıyor RAM'den ama hala donmalar oluyor, donmalar sadece kayıt alırken oluyor hala anlamadım nedenini.

Ayarlarda Future Frame Rendering özelliği açık acaba kayıtta aldığım için işlemciye çok mu yükleniyor donmaların sebebi bu olabilir mi?

Son düzenleme:
Kayıt almıyorken takılma yoksa OBS ayarlarında bir ayar bilgisayarını zorlayabilir kayıt alıyorken FPS düşüşü yaşıyor musun almıyorkene göre 16 GB RAM OBS ve BF 5 gibi bir oyunu kaydetmek için oldukça yeterli takılma dediğin ara sıra adam öldürdüğünüz de veya öldüğünüzde olan saliselik lag gibiyse internetinizdende olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı