RX 7600 vs Intel Arc B580

daemontargaryen

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İki kart arasında kaldım. B580 ve RX 7600 ileriye dönük olmasını istiyorum biraz o yüzdende VRAM'den dolayı B580 düşünüyorum sizce hangisini tercih etmeliyim ileriye dönük bir sistem için tavsiye verirseniz sevinirim iyi Sosyaller.

Merhaba arkadaşlar. İki kart arasında kaldım. B580 ve RX 7600 ileriye dönük olmasını istiyorum biraz o yüzdende VRAM'den dolayı B580 düşünüyorum sizce hangisini tercih etmeliyim ileriye dönük bir sistem için tavsiye verirseniz sevinirim iyi sosyaller.

İşlemcin nedir?

Aslında B580 fena değil fakat halen sıkıntıları mevcut 7600 ise ona göre daha sıkıntısız bir kart uzun yıllar kafam ağrımasın derseniz 7600 almak daha mantıklı bence tabii Intel de her güncelleme ile adım adım çözüyor sorunlarını ama şu an halen sorunlar mevcut.

Ryzen 5 5600 hocam.

Bulunduğum şehirde uyguna ekran kartı yok hocam 2.el olarak 2-3 aydır arıyorum sıfır fiyatı çekiyorlar resmen o yüzden sıfır ekran kartlarına yöneldim.

5600 ise B580 alma. Ben 5600 ile B580'i kullanıyorum ve darboğaz yaşıyorum. Ayrıca B580 şu an sadece DirectX12 destekliyor. Yani DirectX11, 10, 9 oyunlarını 12'ye emüle ederek çalıştırıyor ki bu da düşük FPS almana sebep oluyor. 7600 al kısaca.

Aslında B580 fena değil fakat halen sıkıntıları mevcut 7600 ise ona göre daha sıkıntısız bir kart uzun yıllar kafam ağrımasın derseniz 7600 almak daha mantıklı bence tabii Intel de her güncelleme ile adım adım çözüyor sorunlarını ama şu an halen sorunlar mevcut.

Bence sorunları çözemeyecekler bu arada. Gelen güncellemeler hala darboğaz ile alakalı güncellemeler değiller.

Bazı forumlarda 2025 yılı itibari ile 8 GB VRAM yetersiz kaldığını söylemişler insanlar o yüzden İntel düşündüm 12 GB daha ileriye dönük olur diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi intelinde sürücü sorunu var. Sizce 8 GB yeterli olur mu hocam ilerisi için?

5600 ise B580 alma. Ben 5600 ile B580'i kullanıyorum ve darboğaz yaşıyorum. Ayrıca B580 şu an sadece DirectX12 destekliyor. Yani DirectX11, 10, 9 oyunlarını 12'ye emüle ederek çalıştırıyor ki bu da düşük FPS almana sebep oluyor. 7600 al kısaca.

Bence sorunları çözemeyecekler bu arada. Gelen güncellemeler hala darboğaz ile alakalı güncellemeler değiller.
Hocam B580 taraycıda sanırım sorunları varmış piksellerde hata veriyormuş bazenleri yeşil ekran vs veriyormuş öyle gördüm doğrumudur?

Bazı forumlarda 2025 yılı itibari ile 8 GB VRAM yetersiz kaldığını söylemişler insanlar o yüzden Intel düşündüm 12 GB daha ileriye dönük olur diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi Intel'inde sürücü sorunu var. Sizce 8 GB yeterli olur mu hocam ilerisi için?

İleriyi düşüneceksen bütçe arttırmalısın. Senin bütçende alabileceğin en iyisi 7600. 7000 serisine FSR4 de gelirse tadından yenmez. B580 ne kadar 12 GB vramiyle büyülese de 5600 ile RX7600 performansı yakalayamazsın B580 kullanırsan. Hatta 5600 ile bazı oyunlarda RTX 2060 performansını bile çok zor yakalayacaksın. Bu kartı kullanmış bir insan olarak söylüyorum. Bazı oyunlarda muazzam çalışıyor orası ayrı ama iyi çalıştığı oyun sayısı da çok az işte. i5 14400F gibi bir işlemciye geçiş yapabilirsen B580 al.

Bazı forumlarda 2025 yılı itibari ile 8 GB VRAM yetersiz kaldığını söylemişler insanlar o yüzden Intel düşündüm 12 GB daha ileriye dönük olur diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi Intel'inde sürücü sorunu var. Sizce 8 GB yeterli olur mu hocam ilerisi için?

Hocam B580 taraycıda sanırım sorunları varmış piksellerde hata veriyormuş bazen yeşil ekran vs veriyormuş öyle gördüm doğru mudur?

Onu yaşayanları bende gördüm fakat ben o tarz piksel olayına 1 kez denk geldim o da çok çok ufak bir şeydi Google ayarlarından grafik hızlandırmayı kapayınca çözüldü. B580 ile alakalı açtığım bir konu var linkini bırakıyorum. Özellikle benim yazdığım mesajlara odaklanırsan B580'in sende neden kötü çalışacağını anlayabilirsin.
Intel supporta açtığım konuda burada. Intel destek ekibi de sorunlarıma çözüm bulamadı maalesef. Sadece şu an bir moderatörlerle özelden mailleşerek anlaşıyorum o da en geç 4 Haziran'da cevap verebileceğini söyledi anlayacağın oradaki süreçte çok yavaş ilerliyor.

İleriyi düşüneceksen bütçe arttırmalısın. Senin bütçende alabileceğin en iyisi 7600. 7000 serisine FSR4 de gelirse tadından yenmez. B580 ne kadar 12 GB vramiyle büyülese de 5600 ile RX7600 performansı yakalayamazsın B580 kullanırsan. Hatta 5600 ile bazı oyunlarda RTX 2060 performansını bile çok zor yakalayacaksın. Bu kartı kullanmış bir insan olarak söylüyorum. Bazı oyunlarda muazzam çalışıyor orası ayrı ama iyi çalıştığı oyun sayısı da çok az işte. i5 14400F gibi bir işlemciye geçiş yapabilirsen B580 al.

Onu yaşayanları bende gördüm fakat ben o tarz piksel olayına 1 kez denk geldim o da çok çok ufak bir şeydi Google ayarlarından grafik hızlandırmayı kapayınca çözüldü. B580 ile alakalı açtığım bir konu var linkini bırakıyorum. Özellikle benim yazdığım mesajlara odaklanırsan B580'in sende neden kötü çalışacağını anlayabilirsin.
Intel supporta açtığım konuda burada. Intel destek ekibi de sorunlarıma çözüm bulamadı maalesef. Sadece şu an bir moderatörlerle özelden mailleşerek anlaşıyorum o da en geç 4 Haziran'da cevap verebileceğini söyledi anlayacağın oradaki süreçte çok yavaş ilerliyor.

Not olarak şunu da ekleyeyim ben PBO+co ile 5600'ü 4.65 GHz'e overclockladım. Normalde işlemci Max 4.4 GHz görüyor o da Turbo Boost ile. 4.65 GHz'de çalıştırmama rağmen darboğaz da en ufak bir azalma olmadı sadece bilgisayarım şu an 2 kat daha hızlı açılıyor. Yakında 2K monitör alacağım ve oyunları 2K da oynamayı düşünüyorum böylece dalganan FPS sorununu çözebilirim ve darboğazı bir miktar azaltabilirim diye düşünüyorum. Biliyorum çok uzun yazdım fakat sonuç olarak burada sen bir ürün alıyorsun ve sonrasında benim gibi pişman olmanı istemem.

Son düzenleme:
7500f ve üstü kalitede işlemciniz var ise b580 öneririm ama yine driver konusunda sıkıntı çekebilirsiniz .12400f ve 5600 seviyesindeki işlemcilerde ciddi sıkıntılar olduğunu,oyundan oyuna kasılmalar yaşandığını okudum ve videolardan izledim.İleride Arc 750 gibi driverları oturunca 4060 ti seviyesinden biraz daha iyi olacağını düşünüyorum.Hemen performans almak istiyorsanız ise 7600 daha mantıklı tercih olacaktır.Ben de ekran kartı alma aşamasındayım 12400f ile 1080p de darboğaz yapsa bile 9060 xt almayı düşünüyorum.5000 serisi açıkçası f/p olarak çok yetersiz geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı