RX 7600 vs RTX 4060

Hacı bana inat mi yapıyorsun anlamiyorumda her dedigimin tersini diyorsun 3080 Ti 16 17k sarı sitede dandik 1 sene önceki 7800XT driveri ile 3 4 FPS oynuyor 3080 Ti ile arasinda RX 6900 XT ise bazi yerlerde geçiyor 3080 Ti modelini ya da neredeyse aynı performansi veriyor 7800XT 15k civarına kutulu faturalı garantili almak varken neden 3080 Ti alsın eski dandik (harbiden çok kötü driver) ile ayni performansı sunabiliyor zaten teknoloji olarak da 7800XT daha iyi verimlilik olarak da RX 6900 XT'de bence pek seçilesi degil 15k civarına 7800XT nadirde olsa bulunurken 4 GB VRAM farkıda var zaten. Burada bazi oyunlarda peformansi daha düşük olan fakat stabilizasyon gibi cok büyük avantaja sahip 9060XT 16 GB 0 olarak da 17kya tercih edilebilir. FSR 4.0 ve fg açtığında zaten 3080 Ti rahatlikla geçecek.

Sıfır olarak iki ekran kartını da almak mantıksız, biraz daha üstüne koyup 9060 XT almak daha mantıklı olur. FSR 3.1 yaygınlaştığı için 4060 almak artık mantıklı değil. 2. El de bir RTX 3080 falan bakılır 4060 fiyata.

14 15kya 2.el kgf 7800XT bulunabiliyor en mantıkli tercih bu 17 18k cıkmaması durumunda.
@DemonicZ neyini begenmedim bilmiyorum ama testler böyle gerçek değismeyecek 2020'de cikmis 11GB VRAM garantisiz bir kart yerine 2023 cıkışlı 16 GB VRAM faturali ve garantili bir kart almak her konuda daha iyi NVIDIA fanboyluğu yapıyorsun çoğunlukla 3080 hatrı sayılır modelleri 10 11k olsa kabul ederim ama maalesef değiller hele ki Ti modeli aklı selim kimsenin almamasi gereken fiyatlardan satılıyor.

Son düzenleme:

Sen kartın teknolojik üstünlüğünü neyin belirlediğini bilmeyen, ezberden bir yerden duyduğu şeyleri mantığını bile kavramadan savunan, başkalarının araştırıp sana açıklaya açıklaya anlattığı şeyleri idrak edemeyen bir çocuksun ve bana fanboy diyorsun . 7000 serisi teknoloji olarak 3000'den daha iyi dediğin an muhattabı kestim zaten takıl sen kafana göre zaten kimse fikirlerini umursamıyor. Aynen FSR 4 falan geliyor modlarla RX6000 serisine . Evet evet AFMF çok iyi teknoloji ezdi geçti 3000 serisini, yazılımsal FSR kullanan kart Frame Generation kullanacak modlarla .

Konuda ozellik konusuna dahil bile girmedim farkındaysan

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tarz seyler gayet iş yapıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhatap olmama gerek yok kendi bildiğinizi okuyun RX 6900 XT saf güç dediginiz yerde bile hata var farkindaysaniz belirtmedim boş gereksiz laflardan ibaret modları kendiniz deneyin konuşun RTX olmayan kartlarda bile (AMD kaynak kod paylaşması zamanlarinda cıkan bir moddu parali) DLSS seceneginin açıldığını ve stabil olmasa bile gayet de çalıştığını görmüşlüğüm var iyi günler dilerim. Ek olarak evet bana göre bir fanboysun garantili bir kart yerine 5 sene once çıkmış garantisiz bir kart öneriyorsan native performansta hele ki aynılarsa fanboysun tartışmaya girmemek adına engelledim sizi boşuna kendinizi harap etmeyin "çocuk" ile kavga etmezsiniz değil mi?

Son düzenleme:

FSR 4'ün ne olduğunu ve neden 9000 serisine özel olduğunu araştırsan zaten bunu demezdin. Video çok iyiymiş eminim çok iyi çalışıyordur . O karttaki FSR daha düzgün çalışmıyor bir de FSR 4 olacak az daha zorlasalar multi fg modu falan da gelir aslında.

Cahil özgüveni böyle bir şey işte ne dediği de anlaşılmıyor kendiyle çelişiyor kendi dünyasında RTX olmayan kartlarda DLSS çalışıyormuş modlarla ( yazılım tabanlı çok kötü çalışan görüntüyü bozarak FPS veren DLSS yani 6000 serisi FSR gibi ) ama o bilmiyor tabii DLSS görmemiş hayatında ismi DLSS olunca modla DLSS açılıyor sanıyor, RX 6-7 bin serisi kartlara FSR 4 getiriliyor modlarla diyor forumda böyle tipleri ciddiye almayın zaman israfı bunlar, amacı bilgi paylaşmak olan bildiği kadar konuşan insanlarla muhatap olun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…