RX 7700 XT coil whine nasıl düzelir?

salamancalar

Hectopat

Arkadaşlar RX 7700 XT sisteme yeni geçtim anakart ve PSU da adlım yanında çok rahatsız edici coil whine sesi var. Bunu nasıl düzeletebilirm? FPS sınırı falan getirdim biraz düzeldi ama devam ediyor.

Yapacak bir şey bulunmuyor UV yapacaksanız V-Sync yetmediyse.

Yanlış bilgi
Undervolt olmasın? Voltaj düşürme demek.

Aynı yere çıkıyor hocam yine. Birkaç kişi adrelaninden MHz'i düşürüp düzeldiğini söylemişti bu da denenebilir.

Aynı yere çıkıyor hocam yine. Birkaç kişi adrelaninden MHz'i düşürüp düzeldiğini söylemişti bu da denenebilir.
Hayır aynı yere çıkmıyor.
Örnek olarak işlemci, turbo 5GHz ve temel 4GHz olarak 1.3v olarak çalışıyor olsun aynı işlemci voltajı düşürerek 5GHz frekansta 1.2v ile çalışabilir.
Yine işlemcinin frekansını 4.5GHz değerinde 1.3v ile çalıştırabilirsin.
Yani ikisi farklı.

Coil Whine güçlü ekran kartlarında kaçınılmaz bir durumdur çözümü yok. V-sync açsan bile hafiften duyulur. Kulaklığı takıp yok sayacaksın veya garantiye gönderip yenisini isteyeceksin. O da verirlerse yenisini.

"Elektromanyetik olarak indüklenen akustik gürültü, elektromanyetik olarak uyarılmış akustik gürültü veya daha yaygın olarak bobin vızıltısı olarak bilinen, elektromanyetik kuvvetlerin uyarılması altında titreşen malzemeler tarafından doğrudan üretilen duyulabilir sestir."

Bobinlerin montajı düzgün yapılmış ise duyulmaz. Bazı kullanıcılarda zaman içerisinde azaldığı bildirilmiştir.
V-sync gibi FPS sabitleme yöntemiyle, karta binen yük azalacağı için haliyle bobin vızıltısı azaltılabilir. Bu kısım doğru.

Ama geri kalan yerlerde nasıl bu kadar net konuşabiliyorsun anlamadım.

Yani araştırsaydın tüm dünyadaki insanların böyle dediğini görürdün. Güçlü ekran kartlarında kronik bir durum bilinen bir şey dünyaca. Elinde sonunda ne kadar düzgün yapılırsa yapılsın bu ses ortaya çıkabiliyor en büyük örneği 5090.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…