Dostlar merhaba 2 hafta önce yeni bir sistem aldım. Sistemin ömrünün ne kadar olacağı hakkında araştırmalar yaptım ancak sizin de fikrinizi merak ediyorum.
Özellikler şu şekilde:
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 çekirdek.
Ekran kartı: ASUS Radeon RX 7700 XT Dual O12g 12 GB GDDR6 192 bit.
RAM: Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 6400MHz CL36 DDR5.
Anakart: ASUS Prime A620M-K RGB M.2 mATX DDR5 am5.
SSD: Micron 2400 1TB 4500/3600MB/s Gen4 NVMe M.2: 1
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black ARGB kule tipi hava soğutucu.
37.617 TL'ye geldi. Ben satın aldıktan 2 hafta sonra vok kanalında aynı fiyata RX 7800 XT'li sistem gördüm o moralimi bozdu sadece ama yine de sistemden memnunum.
Dostlar merhaba 2 hafta önce yeni bir sistem aldım. Sistemin ömrünün ne kadar olacağı hakkında araştırmalar yaptım ancak sizin de fikrinizi merak ediyorum.
Özellikler şu şekilde:
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 çekirdek.
Ekran kartı: ASUS Radeon RX 7700 XT Dual O12g 12 GB GDDR6 192 bit.
RAM: Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 6400MHz CL36 DDR5.
Anakart: ASUS Prime A620M-K RGB M.2 mATX DDR5 am5.
SSD: Micron 2400 1TB 4500/3600MB/s Gen4 NVMe M.2: 1
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black ARGB kule tipi hava soğutucu.
37.617 TL'ye geldi. Ben satın aldıktan 2 hafta sonra vok kanalında aynı fiyata RX 7800 XT'li sistem gördüm o moralimi bozdu sadece ama yine de sistemden memnunum.
7700xt güzel kart, 2k Kartı ve şuan 3A dahil olmak üzere tüm oyunları rahatça oynarsınız, en az 4-5 yıl gideri var, sonrasında da ölmez ha o kart, şuan gtx 1080/ti'a nasıl bakıyorsak öyle bir konum alır, hala iş görür yani.
1080p için kullanılırsa 5-6 yıl ultra-üst de oynatır (zorlayan oyunlar oluyor Silent Hill 2 gibi mesela 1080p de bile 60 fps almak en üstte kolay olmuyor) 2k için 4 senesi var. Ondan sonra yine götürür sizi orta ayarlara falan çekersiniz de tatmin etmeyecek gidip başka kart alacaksınız muhtemelen.
Kağıt üstünde götürmesi ayrı şey tatmin etmesi ayrı şey. Telefon gibi bu da kağıt üstünde 7-8 sene de götürür ama 4 sene sonra o gün sevdiğiniz oyun serisinin yenisi gelir 30-40 fps ile oynamak zorunda kalırsın gidip yenisini alırsın.
1080p için kullanılırsa 5-6 yıl Ultra-üst de oynatır (zorlayan oyunlar oluyor Silent Hill 2 gibi mesela 1080p de bile 60 FPS almak en üstte kolay olmuyor) 2K için 4 senesi var. Ondan sonra yine götürür sizi orta ayarlara falan çekersiniz de tatmin etmeyecek gidip başka kart alacaksınız muhtemelen.
Kağıt üstünde götürmesi ayrı şey tatmin etmesi ayrı şey. Telefon gibi bu da kağıt üstünde 7-8 sene de götürür ama 4 sene sonra o gün sevdiğiniz oyun serisinin yenisi gelir 30-40 FPS ile oynamak zorunda kalırsın gidip yenisini alırsın.
7700XT güzel kart, 2K kartı ve şu an 3A dahil olmak üzere tüm oyunları rahatça oynarsınız, en az 4-5 yıl gideri var, sonrasında da ölmez ha o kart, şu an GTX 1080/ti'a nasıl bakıyorsak öyle bir konum alır, hala iş görür yani.
Çok teşekkür ediyorum yazdıklarınız için. Bu sistem peki 144Hz 1080p üzerinde daha iyi performans verecek bir sistem mi yoksa daha iyi performans almak için monitör değişmeme gerek var mıdır? Şu an AOC C24G1 144Hz 1ms kullanıyorum 1920X1080.
İşlemcisini ne zaman değiştirmem gerekir peki? Çok teşekkürler şimdiden.
Sisteminizdeki çoğu parçanın benzer kullanım süresi olacağını düşünüyorum, muhtemelen artık ekran kartınızdan istediğiniz performansı alamamaya başladığınızda işlemciniz de yetersiz kalabilir.
Sisteminizdeki çoğu parçanın benzer kullanım süresi olacağını düşünüyorum, muhtemelen artık ekran kartınızdan istediğiniz performansı alamamaya başladığınızda işlemciniz de yetersiz kalabilir.
Şimdi ekran kartının yanında kullandığınız ekipmanda önemli. Anakarta Refresh ve overloading effecttide hesaba katarsak sana GPU ve CPU n ile kullanabileceğin bir mouse önerebilirim ama kullanmazsanda pek sorun yaşamazsın gibi ben sana gene de linkini bırakayım: Everest SGM-X7 Pro 7200DPI Optik Kablolu Oyuncu Mouse + Mouse Pad
Artı olarak mouse un ömrü (ekran kartı ve CPU'nun ömrü ) uzasın diye mouse pad yolluyorlar ben sana bunu tavsiye ederim.
Çok teşekkür ediyorum yazdıklarınız için. Bu sistem peki 144Hz 1080p üzerinde daha iyi performans verecek bir sistem mi yoksa daha iyi performans almak için monitör değişmeme gerek var mıdır? Şu an AOC C24G1 144Hz 1ms kullanıyorum 1920X1080.
İşlemcisini ne zaman değiştirmem gerekir peki? Çok teşekkürler şimdiden.
Hocam pek darboğaz yapmaz fakat şöyle söyliyim, elinizdeki ekipmanla şuan ki kaliteden iki kat daha kaliteli bir görüntüyle akıcı şekilde oynayabilirsiniz, bence bütçe varsa 2k monitör çekebilirsiniz, çift monitörünüzde olur hem.
Hocam pek darboğaz yapmaz fakat şöyle söyleyeyim, elinizdeki ekipmanla şu anki kaliteden iki kat daha kaliteli bir görüntüyle akıcı şekilde oynayabilirsiniz, bence bütçe varsa 2K monitör çekebilirsiniz, çift monitörünüzde olur hem.
Uygun fiyatlı monitör öneriniz var ise alabilirim, kafamda bir fiyat yok ama 7-8 bilemedin 9 binden fazla vermek istemem. 4-5 bin civarına olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler hocam yardımınız için.
Uygun fiyatlı monitör öneriniz var ise alabilirim, kafamda bir fiyat yok ama 7-8 bilemedin 9 binden fazla vermek istemem. 4-5 bin civarına olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler hocam yardımınız için.