Çözüldü RX 7700 XT pembe pikselleşme sorunu nasıl giderilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sezerlimanlar

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Tarayıcıda "kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" seçeneği açıkken, fareyi tarayıcı üzerinde hareket ettirdiğimde özellikle hareket ettirdiğim gri renkli alanlarda pembe pikseller oluşuyor. Aşağıdaki görselde pembe pikselli örnek görsel mevcut.
Bu ayarı kapattığımda sorun tamamen ortadan kalkıyor.

8 Mayıs 2025'te RX 7700 XT ekran kartım için bir sürücü güncellemesi yaptıktan sonra bu sorun ortaya çıktı. Güncellemeden önce böyle bir problem yaşamıyordum.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı? Sizce bu sorunun temel nedeni ne olabilir?

Çözüm

Eski driver geri kur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski driver geri kur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Eski sürüme geçince pikselleşme sorunu düzeldi, ancak bu sefer AMD SmartAccess Memory devre dışı kaldı ve uygulama üzerinden yeniden etkinleştiremiyorum.

Bu sorunla bugün karşılaştım, 7900xt ekran kartım mevcut. Saatlerdir sorunun kaynağını araştırıyorum. Ekran kartımın bozulduğunu falan düşündüm tribe girdim çünkü böyle bir sorunu internette arattığımda hiçbir bilgi çıkmıyor. Sanırım yazılımsal bir problem 8 mayıs'ta gelen güncelleme sonrası olabilir. Brave tarayıcı kullanıyorum. "Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" ayarını kapatınca düzeliyor gibi.

Bir önceki sürüme geçtiğimde 'Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan' ayarı açıkken pembe piksel sorunu yaşamıyorum. Ancak bu sefer de AMD SmartAccess devre dışı kalıyor ve uygulama üzerinden yeniden etkinleştiremiyorum. İki durum da çıkmaz sokak gibi. En mantıklısı, bir sonraki sürüme kadar tarayıcıdan bu ayarı devre dışı bırakmak.

Bende de 7700XT var aynı sorun hala devam ediyor ve sadece Chrome'da oluyor başka hiçbir uygulamada yaşamadım.

Bende de 7700XT var aynı sorun hala devam ediyor ve sadece Chrome'da oluyor başka hiçbir uygulamada yaşamadım.
şuan bende yaşıyorum aynı ekran kartı sorunu çözdünüz mü

sorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var aynı ekran kartı ama chromeden çok opera gx de çok pixel oluyor

Bu sorun birçok kullanıcı da var. RX 7700XT özel bir sorunu olarak geçiyor.

Merhaba bende Sapphire RX 7700 XT Pulse kullanıyorum bir senedir bende de aynı sorun var Steam de ve YouTube ara sıra oluyor ama sebebini merak ettim çoğu kullanıcıda da aynı sorun olduğunu görüyorum bir de bende şöyle bir problem oluyor diriver kurunca (AMD sofware) bilgisayarı yeniden başlatınca hiçbir şekilde BIOS menüsüne giriş yapılamıyor her türlü yolu denedim girilmiyor sadece bilgisayarı ilk başlatınca girebiliyorsun delete basarak bir daha asla olmuyor AMD Software kaldırınca normal her türlü girebiliyorsun ben bu olayı AMD teknik ekibe bildirdim bu arada ASUS ROG 550W PSU kullanıyorum onlar bana PSU'yu değiştirin dediler ama dedim ki driverı kaldırınca sorun düzeliyor dedim adamlar ısrarla PSU dedi bu olay 700W üstü PSU'da kullansan aynı sorun teşkil eder neyse ki oyunlarda bir sorun yaşamıyorum yaşasam zaten PSU'yu değiştiririm o zamanda bu ekran kartını kullanmam daha iyisi kullanırım sorun bence ekran kartı kronik bir sorunu var bir de AMD Software da problem yüz kere format attım bu söylediğim olaylar çözülmedi ama herkesin dediği kadar var AMD sıkıntı ama oyunlarda iyi şu ana kadar oyunlarda sorun yaşamadım işlemci Ryzen 5 5600 16 GB RAM bu pembe olayı bir de AMD Software kaldırıp denemek gerekiyor yine verirse kronik sorun vermezse AMD Software sorunlu demektir sorunlu zaten de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…