Çözüldü RX 7700 XT pembe pikselleşme sorunu nasıl giderilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sezerlimanlar

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Tarayıcıda "kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" seçeneği açıkken, fareyi tarayıcı üzerinde hareket ettirdiğimde özellikle hareket ettirdiğim gri renkli alanlarda pembe pikseller oluşuyor. Aşağıdaki görselde pembe pikselli örnek görsel mevcut.
Bu ayarı kapattığımda sorun tamamen ortadan kalkıyor.

8 Mayıs 2025'te RX 7700 XT ekran kartım için bir sürücü güncellemesi yaptıktan sonra bu sorun ortaya çıktı. Güncellemeden önce böyle bir problem yaşamıyordum.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı? Sizce bu sorunun temel nedeni ne olabilir?

Çözüm

Eski driver geri kur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
25.11.1 WHQL yayınlandı ve bu sorun hala devam ediyor. Eski drivera dönmek veya tarayıcılarda GPU hızlandırmayı kapatmak tam anlamıyla çözüm sayılmaz.
Hızlandırmayı kapatmadan ve eski driver sürümüne geri dönmeden şu şekilde çözdüm.

Kullandığınız tarayıcının ANGLE graphics backend ayarını D3D11 WARP olarak değiştirin.
Mesela Brave için: Adres çubuğuna brave://flags/#use-angle yazın.
Choose ANGLE graphics backend kısmından D3D11 WARP seçin.
D3D11 hala pembe piksel sorununa yol açıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…