RX 7700 XT sistem ile ekran açılıp kapanıyor

berraassde

Hectopat
RTX 2060 ekran kartından RX 7700 XT'ye geçtim. Ekran ikide bir gidip geliyor, Alt+Tab falan attığımda sebebini anlayamadım. DisplayPort'tan bağlanıyorum, yeterli PSU var (750W Gold). Sebebi nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2060 ekran kartından RX 7700 XT'ye geçtim. Ekran ikide bir gidip geliyor, Alt+Tab falan attığımda sebebini anlayamadım. DisplayPort'tan bağlanıyorum, yeterli PSU var (750W Gold). Sebebi nedir acaba?
Ekran kartı değişiminden sonra bu sorun genelde sürücü çakışması veya DP kablosu kaynaklı olur.

✅ Çözüm önerileri:

• DDU ile eski NVIDIA sürücüsünü kaldır, AMD sürücüsünü temiz kur.
  • Farklı bir DisplayPort kablosu veya HDMI dene.
  • Yenileme hızı ve çözünürlük ayarlarını kontrol et (uyumsuzluk olabilir).
  • FreeSync veya VRR açıksa kapatıp test et.
  • Kartın ve güç kablolarının tam oturduğundan emin ol.

Devam ederse donanımsal olabilir.

Ekran kartı değişiminden sonra bu sorun genelde sürücü çakışması veya DP kablosu kaynaklı olur.

✅ çözüm önerileri:

• DDU ile eski NVIDIA sürücüsünü kaldır, AMD sürücüsünü temiz kur.
  • Farklı bir DisplayPort kablosu veya HDMI dene.
  • Yenileme hızı ve çözünürlük ayarlarını kontrol et (uyumsuzluk olabilir).
  • FreeSync veya VRR açıksa kapatıp test et.
  • Kartın ve güç kablolarının tam oturduğundan emin ol.

Devam ederse donanımsal olabilir.

Kral ChatGPT'den atmasaydın iyi olurdu fakat şu an şöyle bir çözüm buldum.

Benim PSU'da 2x8 artı 2x8 şeklinde PCI-e kablosu cıkıyor ben tek kablo üzerinden 2x8 kullandığım için voltaj dalgalanması yaşanıyormus ChatGPT öyle dedi bana her kablodan 1x8 kullanmamı önerdi şu an öyle yaptım herhangi bir sorun yok gibi devam ederse güncelleme yaparım ileride başına gelen arkadaşlar olurs bakarlar konuya.

Kral ChatGPT'den atmasaydın iyi olurdu fakat şu an şöyle bir çözüm buldum.

Benim PSU'da 2x8 artı 2x8 şeklinde PCI-e kablosu cıkıyor ben tek kablo üzerinden 2x8 kullandığım için voltaj dalgalanması yaşanıyormus ChatGPT öyle dedi bana her kablodan 1x8 kullanmamı önerdi şu an öyle yaptım herhangi bir sorun yok gibi devam ederse güncelleme yaparım ileride başına gelen arkadaşlar olurs bakarlar konuya.

Güncelleme yapıyorum halen devam ediyor büyük ihtimalle DisplayPort'um yüzünden ben 240 Hz kullanıyorum HDMI deniyiceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı