RX 7700 XT ve i5 10400F çok darboğaz olur mu?

Ben 6700XT ile 10400F kullandım, onda bile rahatsız edici darboğaz sorunları yaşadım. AAA oyunlar dışında 6700XT kullandığınızı hissetmiyorsunuz bile, işlemciye çok yük bindiği için stok fanla 100 dereceyi görüp kapanıyordu sistem. Güzel bir soğutucu ile sıcaklık işini çözdüm fakat birkaç ay sonra sistemi dengeli hale getirmek biraz da para arttırmak için ekran kartını satıp RX 6600 almıştım.

Öneriniz nedir o zaman kullanmış birinden tavsiye almayı isterim. Herhangi 6000 serisinden bir kartta olur.

Öneriniz nedir o zaman kullanmış birinden tavsiye almayı isterim. Herhangi 6000 serisinden bir kartta olur.

Önerim şöyle yakın zamanda güçlü bir işlemciye geçecekseniz 7700XT almanız mantıklı, ama geçmeyecekseniz 6600XT ile 10400F uyumlu alabilirsiniz. Bir diğer önemli etmen kartlar arasındaki fiyat farkları, 6600XT sıfır olarak alınacaksa 7700XT ile arasında 5000TL fark var ve bu farkı 7700XT'ye vermeye değer.

Darboğaz olur özellikle 1080p'de ama şu hesaplama sitelerine bakıp "%X olur demeyin artık" evet. Çünkü yanlış bilgi veriyor onlar. Nereye bakalım diyorsanız benchmark videolarına bakmalısınız. Yoksa muadil bir kart, işlemci için bulup onun üzerinden de yorumlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı