RX 7700 XT ve R5 7500F sistem geç kapanıyor

Eray01

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, özellikle oyun oynadıktan sonra bilgisayarı kapatmaya bastığımda monitör kapanıyor ama bilgisayar minimum 5 dakika daha açık kalıyor öyle kapanıyor. Bu neden olabilir? Bilmediğim bir ayar falan mı var yoksa bilgisayarda mı sorun var anlayamadım. Sürücüler vs. güncel.

Gigabyte RX 7700 XT.
Ryzen 5 7500F.
Kingston M.2 SSD 7000/6000 okuma yazma.
Kingston 32 GB 5600MHz RAM.

Soğutman yetersiz kalıyorsa anakartın muhtemelen sıcaklıklar belirli bir değere düşene kadar fanları açık tutuyor.
Soğutma yetersiz olamaz gibi. İşlemcide kule tipi soğutucu var. Ekran kartı da 3 fanlı zaten. Ama şöyle bir durum var. Oyundayken ekran kartı ısısı 70-80 e doğru yaklaşıyor sonra fanın gücü 100 oluyor sanırım ve birden 50 derecelere düşüyor geri. Acaba bu ayarda mı bozukluk var?

Disk testleri yapıp sonuçları yolla. Birde disk için FW update yap ve BIOS sürümünü'de belirt.
Sistemde yüklü olan programların listesini yolla.

.
Disk testleri yapıp sonuçları yolla. Birde disk için FW update yap ve BIOS sürümünü'de belirt.
Sistemde yüklü olan programların listesini yolla.

FW update dediğiniz şeyi anlayamadım hocam. Onun dışında diğer bilgiler bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 5927274131311674884.jpg
    5927274131311674884.jpg
    224,7 KB · Görüntüleme: 24
  • DİSKMARK.png
    DİSKMARK.png
    54,9 KB · Görüntüleme: 23
  • Programlar.png
    Programlar.png
    135,1 KB · Görüntüleme: 28
Anakar bu ise en güncel BIOS'a geç.
FW update için Kingston aracını kullanacaksın.

Bios bayağı bir eski kalmış. Onu güncelledim. İyice test edip dönüş yapacağım teşekkür ederim.

Hocam bir de atacağım fotoğraftaki ısı derecesi ve fan kullanımı normal mi? Oyun apex legends. 2k ultradayım. Diğer oyunlarda da aynı şekilde ekran kartı 70 80 derece olduktan sonra fan %100 civarına çıkıyor. Sonra sıcaklık 60 70 lere inince fan neredeyse kapanıyor tekrar tekrar bu süreç yaşanıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_5576.jpeg
    IMG_5576.jpeg
    232,4 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_5577.jpeg
    IMG_5577.jpeg
    303,8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
80 biraz yüksek, fanları manuel açık bırak.
Fanlar otomatikte hocam. Ama oyunda çok bağırıyor ve hotspot sıcaklık değeri 70 80 arası gidiyor genelde. Manueli açtığımda tek tek ayarlamam gerekiyor kaç derecede yüzde kaç fan açacağını fakat tam bilemedim. Video da bulamadım pek. Çok bağırmasın ama soğutsun da. Önerdiğiniz bir ayar var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı