Merhaba 2 gün önce Gigabyte 7700XT ekran kartını aldım elimde de eskiden kalma 4650G APU işlemci var FPS testi için ekran kartını taktım FPS'im gözüme biraz düşük geldi.
Bu videoyu esas alarak örneğin videodaki ekran kartı RX 6600 olasına rağmen Apex Legends da benden daha yüksek (+10-12) FPS alıyor. Acaba ekran kartında bir sorun olabilir mi diye tedirgin oldum biraz. Belki darboğazdan dolayıdır ama videoda daha güçsüz bir ekran kartıyla ve aynı işlemciyle daha fazla FPS alması garibime gitti. Anlamadığım şey videodaki FPS değerlerinden daha yüksek FPS almam gerekmiyor mu sonuçta her ne kadar darboğaz olsa da daha güçlü bir ekran kartım var. Sizce problem nedir?
Sıcaklıklarıyla ilgili bir problem yok hem işlemci hem ekran kartı 55-65 arasındaydı. Driverlar güncel diyor adrenalin. Asıl derdim ekran kartında donanımsal bir sıkıntı olmaması böyle bir problem olup olmadığını test edebileceğim uygulamalar var mıdır?
Birkaç günede Ryzen 5700X e geçmeyi düşünüyorum onda da çok darboğaz yaşar mıyım? AM5'e geçmem pek mümkün gözükmüyor.
Teşekkürler.