Çözüldü RX 7700XT sistemde FPS düşmeleri oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Forum hası

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Ventage CL36 6000Mhz
SSD veya HDD modeli
KC3000
Ekran kartı
Gigabyte 77000XT
Anakart
asus prime b650mk
İşlemci
amd ryzen 5 7500f
Herkese merhaba, Oyunlar'da ani takılamalar yaşıyorum ve gerçekten sinir bozucu olmaya başladı.
Ekran kartım Gigabyte 7700XT ve işlemci olarak 7500F kullanıyorum. Sıvı soğutma ile oyunlarda 55 derece civarlarında.
Ekran kartı ise maximum 60 derece oluyor.
Bu konu da GTA V üzerinden örnek vereceğim evet her şey güzel vs vs. 190 civarı FPS alıyorum ama anlık FPS düşmesi oluyor ve ne denediysem başaramadım.
Bilgisayar'da sadece M.2 KC3000 kullanıyorum ve sağlığı %99. doluluk oranı ise %65 civarında.
Tüm parçaları aldığım zaman test ettiğim bir sorun olmamasına rağmen neden drop oluyor anlamıyorum.
RAM olarak ise 2x16 6000MHz RAM'ler kullanıyorum.

Takılmalar ise şu şekilde oluyor, mesela bir uzun koridor düşünelim. Kamera koridordan sola dönüp devap edeceği zaman bu droplar girmeye başlıyor.
Yükleme ile ilgili mi anlamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Chipset, BIOS, ekran kartı Drivler'ları hepsi güncel.

Bana sanki %1 ve %0.1 FPS konusundan biraz bu durum gerçekleşiyor gibi geldi sizde. Eğer sadece GTA olarak oluyorsa oyunla ilgili olabilir ama her oyunda böyleyse sistemde bir kararsızlık var gibi onu da araştırmak lazım hocam.

Bana sanki %1 ve %0.1 FPS konusundan biraz bu durum gerçekleşiyor gibi geldi sizde. Eğer sadece GTA olarak oluyorsa oyunla ilgili olabilir ama her oyunda böyleyse sistemde bir kararsızlık var gibi onu da araştırmak lazım hocam.
Hocam %1 ve %0.1 dediğiniz nedir, Gta V, ARK'ta oluyor. Mesela ağır olan Alan Wake 2'de sorun olmuyor.

%1 low FPS, en düşük %1'lik dilimdeki kare hızlarını ifade eder. %0.1 low FPS, en düşük %0.1'lik dilimi ifade eder. Bu düşük dilimlerdeki FPS değerleri, ani kare düşüşlerinin etkisini ve oyun sırasında yaşanan olası takılmaları anlamak için kullanılır. Alan Wake 2 de kaç fps alıyorsunuz?

%1 low FPS, en düşük %1'lik dilimdeki kare hızlarını ifade eder. %0.1 low FPS, en düşük %0.1'lik dilimi ifade eder. Bu düşük dilimlerdeki FPS değerleri, ani kare düşüşlerinin etkisini ve oyun sırasında yaşanan olası takılmaları anlamak için kullanılır. Alan Wake 2 de kaç fps alıyorsunuz?
Afterburner ile eve geçtiğimiz zaman Kontrol sağlayıp geri dönüş yapayım hocam.
Alan wake'te Ortalama 90 Fps alıyorum.

Herkese merhaba, Oyunlar'da ani takılamalar yaşıyorum ve gerçekten sinir bozucu olmaya başladı.
Ekran kartım Gigabyte 7700XT ve işlemci olarak 7500F kullanıyorum. Sıvı soğutma ile oyunlarda 55 derece civarlarında.
Ekran kartı ise maximum 60 derece oluyor.
Bu konu da GTA V üzerinden örnek vereceğim evet her şey güzel vs vs. 190 civarı FPS alıyorum ama anlık FPS düşmesi oluyor ve ne denediysem başaramadım.
Bilgisayar'da sadece M.2 KC3000 kullanıyorum ve sağlığı %99. doluluk oranı ise %65 civarında.
Tüm parçaları aldığım zaman test ettiğim bir sorun olmamasına rağmen neden drop oluyor anlamıyorum.
RAM olarak ise 2x16 6000MHz RAM'ler kullanıyorum.

Takılmalar ise şu şekilde oluyor, mesela bir uzun koridor düşünelim. Kamera koridordan sola dönüp devap edeceği zaman bu droplar girmeye başlıyor.
Yükleme ile ilgili mi anlamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Chipset, BIOS, ekran kartı Drivler'ları hepsi güncel.
Her oyundamı oluyor?

Afterburner ile eve geçtiğimiz zaman Kontrol sağlayıp geri dönüş yapayım hocam.
Alan wake'te Ortalama 90 Fps alıyorum.
Afterburner ile ilgili de şöyle bir durum var yalnız onu da göz önüne alın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her oyundamı oluyor?
Hayır hocam, Şuana kadar sadece Gta V ve ARK'ta oldu. Until dawn,Alan wake 2 gibi oyunlarda olmuyor.
Afterburner ile ilgili de şöyle bir durum var yalnız onu da göz önüne alın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediklerinizi kontrol edebileceğim başka bir uygulama önerebilirmisiniz?

Bu uygulamalar dışında pek bilgim yok yani ancak Pc Hocasının videosundaki gibi yapabiliriz.
Hocam merhaba, Dediğiniz değerlere baktım ve drop esnasında 01 ve %1 200 Fps'lerden 10'a 8'lere iniyor resmen. Neden böyle olabilir?
Birazdan videosunu göndereceğim.
Aklıma ilk mesajınızdaki sistem kararlılığı geldi, o duruma nasıl bakabiliriz?

Bu uygulamalar dışında pek bilgim yok yani ancak Pc Hocasının videosundaki gibi yapabiliriz.
Video burada hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı