RX 7700XT sistemde PUBG düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

sonchax

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
AMD RADEON RX 7700XT 12GB
Anakart
ROG STRIX B550-F GAMING
İşlemci
AMD RYZEN 7 5800X
Merhaba,

Steam'den PUBG oynuyorum Erangel, Miramar vb. haritalarda FPS'im genellikle 200-300 arası iken sanhok haritasında 10-20 FPS'lere düşüp ardından tekrar artıyor ve hiç sabit kalmıyor. Oyun ayarlarımın hepsini "çok düşük" olarak kullanıyorum çözünürlüğüm 1728x1080, DirectX 11 versiyonunu kullanıyorum ve bu durum sadece sanhok haritasında geçerli. Bu haritada gördüğüm Max FPS 120 ne yapmalıyım? İnternetteki çoğu FPS Boost tekniklerini denedim fakat bir yardımı olmadı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekran kartı sürücün nedir? DDU ile tamamen kaldırıp temiz kurulum yapmanı öneririm. 24.5.1 ve ya 24.9.1 stabil sürümler arasında.

Grafik ayarların çok düşük olduğu için ekran kartın performansını tam olarak yansıtamıyor olabilir.

24.12.1 sürümünü kullanıyorum.

Eski sürümlere almayı deniyeceğim. 24.5.1, 24.9.1 dışında öneriniz var mı? PUBG'de alabileceğim en iyi FPS'i almak istiyorum.

Bu arada grafik ayarlarını yükselterek FPS testi yaptım fakat FPS artışı yaşanmadı.

Öneriniz için teşekkürler fakat FPS artışı yaşanmadı.

Son düzenleme:
ben şahsen 24.12.1 den memnun kalmadım. DDU ile temiz kurulum deneyin.

Aynı sorunu ben de BF1 de yaşıyorum. FPS 180 - 120 arasında oynayıp duruyor ama alıştım artık. Nedir çektiğimiz bu AMD kartlarından

24.5.1 kurmuştum muazzamdı. Daha sonra 24.9.1 kurdum AFMF 2 yi RDR2 de denemek için. Baktım BF1 de sorunsuz bıraktım kaldı öyle.

DDU temiz kurulumu yaptım ardından 23.9.1 kurdum.(7700XT'ye en uygun ve sorunsuz çalışan sürüm olduğunu yazmışlar.)

FPS'te pek bir değişiklik yok düşündüğüm FPS'in hala altında.

Bu arada Afterburner ile test yaptım resimde görebileceğiniz üzere hatanın nerede olduğunu ben pek anlamadım bakarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-12-31 saat 21.57.10_195ed757.jpg
    283,9 KB · Görüntüleme: 44
PC hocasi GG13 aldim bugün her şeyi kurdum fakat Valorant ve Cyberpunk'ta hocanin videosundaki gibi FPS degerleri alamiyorum.

Valorant FPS 550 civari CPU 72 derece
Cyberpunk cok daha vasat FPS 35-40 72 derece falan hypr RX acinca da 60-70 oluyor.

PC hocasi daha dusuk derecelerde biraz daha yuksek FPS aliyor

Sizler RX7700 kullaniyosunuz deneyimlisiniz ben acaba kurulumlardami bir sorun yasadim tavsiyeniz var mı?
Boşta CPU 35-45 derece arasi degisiyor. Kule sogutucumda sorun yok, tamamen yazilimsal oldugunu dusunuyorum, BIOS ayarlarinida yaptim

Benim bildiğim kadarı ile genellikle yapılan testlerle aynı sonuçları alamıyorsun.

Oyun görüntü ayarlarını daha düşüğe çekmeyi deneyebilirsin.

Ayrıca oyun içerisinde CPU 70-75 arasına çıkması normal. Hoca belki ekstra uygulama kullanıyor olabilir. (örneğin: Game booster ve Razer cortex)

Bu arada FPS arttırmak için attığım fotoğraftakileri de deneyebilirsin. Ben denemiştim ve 10-20 FPS artıyor.

Ayarlar Windows ayarı kurulum falan gerektirmiyor. Bu arada aldığın FPS değerinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Monitörün 360 Hz diyelim 360 FPS'in üstündeki değerler pek önemli değil.

Bunun için konu oluşturursan sana daha hızlı yardımcı olabilirler.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-01 110155.png
    30,4 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran görüntüsü 2025-01-01 110239.png
    13,7 KB · Görüntüleme: 40
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…