RX 7700XT uzun kullanımda nasıldır?

LLertuQinn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F 5.0GHz
Gigabyte GTX1070
48GB 6400MHz GSKİLL EXPO
MSİ B650 M-P
Yama 850W 80+ BRONZE
Kingston NV2 SNV2S/500G PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD
WD Blue 1TB 7200RPM HDD
Arkadaşlar ekran kartı almak istiyorum ama tam kafamda AMD artık stabil diye oturturken geçen gün arkadaşımda gördüğüm bir sorundan dolayı AMD'ye tekrar şüphe duymaya başladım. Kartın FSR'ını açınca 0MHz'ye düşüyordu anlık olarak. 4060-4060 Ti 16 GB düşünüyordum ama 4060 Ti'nin 16 GB VRAM'i verimli kullanamadığını okudum. O yüzden de F/P olarak AMD 7700XT düşünmeye başladım. 20 bin TL olarak çok iyi gibi geldi. 3 ay sonra öde seçeneğini de kullanıp çok fark koymuyorsa 6 taksit yaptırmayı düşünüyorum Hepsiburada üzerinden.

Bu kartı kullanan var mı? AMD sonunda şu driver sorunlarını çözdü mü yani gönül rahatlığıyla alabilir miyim?

Çoğunlukla oyun oynuyorum. FiveM, GTA 5, RDR2, Sea of Thieves oynadığım oyunlardan birkaçı. 4060 Ti almaktansa aynı fiyata 7800XT çok daha mantıklı geliyor. Var mı önerisi olan?

Yaklaşık 9 aydır RX 7700XT ekran kartına sahibim. Uzun-kısa kullanımda oldukça performanslı. Driver sorunu, ısınma sorunu vs. bulunmuyor artık. Tek sorun, AMD kartlarında meşhur bir cızırtı sesi var. Arada bir bu ses duyulabiliyor kasadan. Ben çok fark etmiyorum kafamı dibine kadar sokmadıkça.

Başlığı yanlış atmışım kusura bakmayın. 7800XT almayı düşünüyorum. Sapphire Pulse Gaming ısınıyor diyorlar. Kasam gayet havadar. "Isınır" dedikleri ne kadar?

AMD ile ilgili değil pek, kartların genelinde var. Ben UV ile hallettim.

Sapphire modelini kullanıyorum beğeniyorum hiç sorun yaşamadım oyunlar kaymak gibi.

850W güç kaynağı yeterli olur mu? Bir de az önce okuldan bir arkadaşa sordum 4060 Ti daha mantıklı bir tercih dedi ısınma sorunu var ekranda renkleri bozuyor bir süre sonra AMD kartlar falan dedi bana bir(bayağı) tık saçma geldi de size de sorayım dedim.

850W yeterli olur ve ısınma sorunu internette dolaşan boş bir mevzu oldu artık eski AMD'lerin birkaçında olunca üstüne yapışan bir yaftadan başka bir şey değil.Driver sorunu dediğin olayı da ben yaşadım mevcut kartımda yılda 1 kere güncellemede bir sorun olursa (normal bir şey zaten) ekran kartını görmüyor amd driver'ı tekrar kuruyorsun ve yeniden başlatıyorsun olay çözülüyor abartılık bir şeyi yok yani ve arkadaşının dediğine gelirsek "ısınma sorunu var ekranda renkleri bozuyor bir süre sonra AMD kartlar" baya baya nvidia fanboyluk yapmış bomboş sallamış kasa soğutman düzgün ve yeterliyse bir sorun yaşamazsın 4060 Ti'yi nerdeyse ikiye katlayacak bir ekran kartı RX 7700 XT bunun video ve testleri de zaten internette bolca mevcut.Ama yine de tam sistemini yazmadığın için (YTD) sonra darboğaz olunca gelip beni bulma

Teşekkür ederim tavsiyelerin için ustam, karar olarak Fiat Egea diye bir arkadaş yardımcı oldu ille de gel bana harca dedi kıramadım. Napacaksın ekran kartını gel bana güzelinden bir jant çek dedi kanıma girdi kandırıldım.

Ahahahahh hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanın ekran kartı ileride de alınır ben 7700XT siparişi verdim bile dün ileride alacak olursanız + - yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…