RX 7800 sistemde sürekli mavi ekran hatası

denizpiro44

Femtopat
Daha fazla  
Tam olarak ne yaptınız bilgi verir misiniz? Ben de sistem topladım ve mavi ekran alıp duruyorum, AMD sistem topladım.
Ryzen 5 7600X işlemci.
ASUS TUF Radeon RX 7800 XT ekran kartı.
G.Skill 6000 MHz DDR5 EXPO uyumlu RAM.
ASUS TUF A620M Plus anakart.
Modüler MAG750W+ Gold PSU.
HyperX Fury Renegade sfyrsk/1000g SSD var sürekli mavi ekran alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk DOCP ve CPU değerlerini default hale çektin mi?

Evet BIOS'ta her şeyi default yaptım bütün ayarlar sıfırlandı. DOCP kapalı. Sonrasinda güvenli modda açtım bilgisayarı DDU ile sürücü silme işleminde yeniden başlatmaya geçerken mavi ekran verdi arka arkaya 2 defa.

Yeni dosyaları yollar mısın?

Eve geçince hemen göndereceğim.

Yeni dosyaları yollar mısın ?

Buyurun hocam bunu yüklerken bile hata verdi sürekli veriyor şimdi de dpc_watchdog_violation diye verdi ama onları göndermeye uğraşamadım işe gideceğim için.

Sanırım anakartı ve ekran kartını garantiye göndermem gerecek bu işin içinden çıkamıyorum. Mavi ekran vermediği zaman oyun bile açmıyor açılan oyunlar 3-5 dakikaya kapanıyor. Pahalı bir deneyim olacak benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaman kaybetmeden iade yada değişim yoluna gidin

hardware_ram ibaresi var. Yani donanım sıkıntısına itiyor. RAM'leri bir test et.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam zaman kaybetmeden iade ya da değişim yoluna gidin.

Siz hangi parçayı söylüyorsunuz hocam anakartı mı?

Hocam RAM'leri yeni aldım eski RAM'lerde Memtest hata vermişti bunları deneme yapamıyorum çünkü mavi ekrani alıyorum. Aldığım bütün RAM'lerin arızalı olma ihtimali de beni dünyanın en şanssız insanı yapar sanırım

Yapabilirsen bir disk testi yapıp sonuçları yollar mısın ?
Disk yada anakartta donanımsal sorun var gibi. Düşük ihtimal'de GPU.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…