ASUS Dual RX 7800 XT modelini kullanıyorum. Ekran kartını FurMark ile yüke soktuğumda hotspot 85 derece oluyor. Şöyle ki aynı ekran kartı modelinde diğer insanların testlerine baktığımda hotspot 75-80 derece oluyor. Büyük ihtimal güç girişinden kaynaklanıyor. Sistemi hazır aldığımda ekran kartını takarken tek güç kablosundan çıkan 2 ayrı güç girişini kullandım. Ayrı bir güç kablosunu bulamadım. Bu yüzden ekrana kartı sıcaklığı 60 derece iken hotspot 85 derece oluyor. Sorum şu ki eğer ekran kartı uzun süreli kullanımlardan sonra verimliliği, çalışma performansı azalır mı veya güç girişlerinde erime meydana gelebilir mi? Söylediğim gibi kasada 2 ayrı güç kablosu bulamadım. Çok fazla kurcalamaya da korkuyorum açıkçası.
Hotspot denen şey kartın en sıcak bölgesidir.
Bırakın 80-90 dereceyi 100 derece olsa bile tehlikeli bir durum genellikle olmaz.
Hotspot derecesi 90 derece falan normal sayılabilir.
Böyle şeyleri kafanıza takmayın hotsport 85 derece gayet normal, başka sistemlerle de kıyaslama yapmak yanlış ortalama değerler baz alınır, o sistemlerin hava akışı kasası soğutması farklılık gösterir.