RX 7800 XT ekran kartına uygun AM5 sistem onerisi

Wasted

Kilopat
Katılım
29 Temmuz 2017
Mesajlar
127
Selam, şu an bu ekran kartiyla AM4 sistem kullanıyorum. Haliyle tam verim alamiyorum. Sistem uyuyumlulugu guzel parça onerisi yaparsaniz sevinirim. Genellikle acik dunya Online MMO turu oynuyorum ama tum oyun turlerini de oynatacak Single Core guclu islemci onerileri olursa iyi olur. Parca kalitesi ve maliyeti orta olursa simdilik daha iyi olur, butcemi ayarlarsam olabildigince ust sistem yapmaya calisacagim ama simdilik durum boyle. Yine de opsiyon olarak ust oneriler de olabilir. Kaynak olarak buraya kaydetmis oluruz daha sonra bakacaklar icin de faydali olur. F/P UPS onerisi de eklenerseniz sevinirim. İlgilenen herkese cok teşekkür ederim simdiden. Iyi sosyaller.

Hazir parcalar:
Ekran karti: RX 7800 XT
Guc kaynagi: Thermaltake 750W g+
Kasa: Dark Guardian Pro ARGB
 
VRM olarak güçlü bir anakart. 7500F çok rahat 5.3 GHz'leri geçebiliyor kendim kullanıyorum.
 
Hangi tip islemci sogutucu kullaniyorsunuz yada oneriniz ne olurdu?

Ve ilk olarak islemci mi almaliyim yoksa anakart mi hangisinin fiyati degiskenlik gösterebilir? Malum her gun fiyatlar degisiyor. Bana islemcinin fiyati degisir gibi geliyor.
 
Son düzenleme:

Ben bunu kullanıyorum.
Ama 1000 TL'lik hava soğutucu da yeterli ileride yükseltirim veya overclock potansiyeli var 5.4 GHz'lere çıkarırım diyorsan. Bütçene göre alabilirsin.
 
Thernalright PS SE olanı seçeceğim gibi, daha dün bakmıştım 1500 tl civarındaydı

Islemcinin siparisini verdim. @Ken Ouchi Ram olarak hem mhz hem cl degeri guzel olan su bellekleri buldum. Anakarta bagli olarak 6400 veya 6000 olanlari tercih edebilirim. Mhz degeri secerken islemcinin destegine bakiliyor mu yani oylr bir durum soz konusu mu yoksa anakart mi etken sadece?

Ram link:
Lexar 32GB (2x16GB) ARES RGB DDR5 RAM 7200MT/s CL34 Masaüstü Bellek - Intel XMP 3.0 ve AMD Expo Uyumlu, Siyah (LD5U16G72C34LA-RGD) Amazon.com.tr
 
Son düzenleme:

Çok pahalı yukarıda attığım RAM'leri almak daha mantıklı.
Veya 7000 mhz olanı ben bunu kullanıyorum. Amazon.com.tr
 
Arada kaynamis o link gormemistim. Mhz icin sadece anakart ureticisinin destegine mi bakiliyor peki yoksa islemcinin de boyle bi siniri var mi?
 
Arada kaynamis o link gormemistim. MHz icin sadece anakart ureticisinin destegine mi bakiliyor peki yoksa islemcinin de boyle bir siniri var mi?

Anakartın desteği de önemli ama çoğu 7000 üstü şu an, BIOS güncellemesi ile gelişiyor, işlemcinin sitesinde yazan standartı oluyor, o da bu nesilde 5200 MHz ama testlerde 6200 MHz'ye kadar performans artıyor, tabii yazın zen 5 çıkıyor 1.5-2 sene sonra zen 6 çıktığında bu rakamlar daha da yüksek olacak. İleride işlemci yükseltirseniz aynı RAM ile daha fazla performans alacaksınız, o yüzden 7000 MHz CL32 yeterli.
7400 MHz CL 34'ten bence daha iyi ve daha uygun olduğu için ben onu aldım ve hiç sorun yaşamadım MHz artıkça sorun yaşayanlar var çünkü.
 
Doğru. Bende 7000 olana yönelirim gibi zaten bir hayli yeterli olur diye düşünüyorum. Ve bu arada anakartı biraz araştırıyorum da neden herkes bi önyargılı bu anakarta, direkt msi önermişler bunu soranlara? Siz ne kadar zamandır kullanıyorsunuz tam deneyiminiz nasıl?
 

Bütçen nedir yoksa direk önerilere göre mi bütçeni ayarlayacaksın?

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…