RX 7800 XT OC ile RX 7800 XT Pulse arasındaki farklar nelerdir?

Sameett

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 9600X 3.90 Ghz 6 Çekirdek 38MB AM5 4nm İşlemci(Tray)

MSI Pro B650M-B 6800MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart

Kingston 32GB(2x16) Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram

Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000 MB-Yazma 4000 MB M.2 SSD

DeepCool AK400 Digital 120 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Arkadaşlar bu ikisi arasındaki farklar neler?

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse 16 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

Soğutma blokları farklılık gösterir ve asus dual olan ekran kartı overclock desteklidir

OC yapacak iseniz asus alın hocam, sapphire markasını pek bilmiyorum

Etkiliyor demedim, adam OC yapacak ise ASUS direk overclock ile geliyor adam uğraşmaz, ayrıca hocam sizin bana bu siniriniz ne?

Size karşı özellikle bir sinirim yok, sadece 2 farklı konuda mesajını yanıtladım, ikisinde de fikrini mantıksız buldum ondan. Burası zaten fikir belirtmek ve bilgi tartışmak için var, fikrinizi belirtmeniz normal. Ayrıca fabrika çıkışlı OC dedikleri de genelde az bir şey MHz arttırıp o şekilde satıyorlar. Yani büyük bir katkısı olmuyor. Ayrıca Sapphire de ASUS da bence gayet iyi markalar, özellikle Sapphire F/P olarak gayet başarılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size karşı özellikle bir sinirim yok, sadece 2 farklı konuda mesajını yanıtladım, ikisinde de fikrini mantıksız buldum ondan. Burası zaten fikir belirtmek ve bilgi tartışmak için var, fikrinizi belirtmeniz normal. Ayrıca fabrika çıkışlı OC dedikleri de genelde az bir şey MHz arttırıp o şekilde satıyorlar. Yani büyük bir katkısı olmuyor. Ayrıca Sapphire de ASUS da bence gayet iyi markalar, özellikle Sapphire F/P olarak gayet başarılı.
Adamlar full MHz dayamıyor ki bildikleri bir şey var.

Adamlar full MHz dayamıyor ki bildikleri bir şey var.
Üretici elbette full dayamaz MHz'i, zaten neredeyse hiçbir firma OC'a garanti vermez. Kendisi yaparsa düzgün Vcore ayarlarıyla Core Clock değerini 300 MHz hatta daha fazla bile arttırabilir ancak üreticiler genelde 100 MHz civarı OC ile satıyorlar kartı. Tamamen kullanıcı inisiyatifine bağlı. Ancak kendisi OC yapmayacaksa ve markaya önem veriyorsa Asus alabilir, F/P ürün arıyorsa da Sapphire alabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı