RX 7800 XT saat hızı kaç olmalı?

wierenjua

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7600 3.80 Ghz
MSI B840 Gaming Plus WIFI 8000Mhz(OC) M.2 AM5
Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse 16GB GDDR6 256 Bit
Kingston 32GB(2x16) Beast RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5
ASUS ROG STRIX XG27ACS 27
Steel Series EcoSystem
Meslek
Denizci
Abiler bende Sapphire RX 7800 XT var fakat MSI aferburneri ilk açtığımda clock bölümünde Core cloch (MHz) 2580'di. Öyle oynarken oyunlar bir yerden sonra kapanıyordu. İnternetten araştırdığımda saat hızı Boost clock 2430 görünüyor fakat gram bilgim yok. Farklı bir sorun yüzünden MSI Afterburner indirmek zorunda kalmıştım. Benim bunu kac yapmam lazım oyun oynarken kapamasın, sorun olmasın diye?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle amd adrenalin kurmalısın. Sapphire sitesinden alıntı,
GPU: Boost Clock: Up to 2430 MHz
GPU: Game Clock: Up to 2124 MHz

game clock normal şartlar altındaki gpu hızın, boost clock overclock yaparak stabil çalıstırcağın maksimum mhz hız.
Daha sonra adrenalin üzerinden performans sekmesinden gpu hızına bakman lazım,kaç mhz sabitlenmiş. Normalde game clock hızında olması lazım ancak adrenalinde rx 7600 yani benim karta özel bozukluk var ve 2900mhz de çalıştırıyor, o yuzden manuel olarak 2355 e çektim ben.
Sen de adrenalin üzerinden elle game clock 2124mhz olarak çalıştırmalısın. 2430 overeclock hızı oluyor.
Resim ekliyorum, resimde solda max frekans mhz yazan kısmı elle düzeltiyor ve kaydediyorsun.

Dosya Ekleri

• a2.jpg
    213,9 KB · Görüntüleme: 50

Abi benim çok karışık hiçbir şey anlamadım.

tavsiyem afterburneri silip, amd adrenalin yüklemen. Daha sonra performans - ayarlanıyor sekmesinden gpu saat hızına bakman. Eğer 2124mhz ise sorun yok. Daha üstü ise manuel olarak mhz yi indirmen gerek. Ekran kartı gereğinden yükse hızda çalışınca genellikle aaa oyunlarda oyundan atıyor. Tavsiyem 2124 yada 2200mhz ye ayarlaman. Daha sonra aynı oyundan atıor mu bir dene. Anlamadığın kısım nedir dostum?

Öyle yapınca sorun olmuyor önceden ekran kararıp sesler arkadan geliyordu. Sorunun ekran kartından olduğunu düşündüm meğer EXPO ayarlarındanmış ekran kartını garantiye yollayacaktım yani.

Öyle yapınca sorun olmuyor önceden ekran kararıp sesler arkadan geliyordu. Sorunun ekran kartından olduğunu düşündüm meğer EXPO ayarlarındanmış ekran kartını garantiye yollayacaktım yani.

Sorunu çözebildiniz mi? Ben de aynı sorunu yaşıyorum ekran kararıyor sesler geliyor ve bir süre sonra onlar da kesiliyor. PC'yi kapatıp açmam gerekiyor. Onu yapınca da ekran kartı driverı silinmiş oluyor. Havalar ısınınca yapmaya başladı ve 2666MHz'ye çıkıyor oyunda. İki saat oynayınca yapmaya başlıyor. Max 2430'a çekip tekrar deneyeceğim ben şu an.

Kanka ben onu Radeon'dan ayarlayamadım manuel ayarı var ben çözemedim onu MSI Afterburner indir sabit Core clock MHz ayarını 2430 yap daha da olmaz OC olanlarda oluyor bu.

Kanka ben onu Radeon'dan ayarlayamadım manuel ayarı var ben çözemedim onu MSI Afterburner indir sabit Core clock MHz ayarını 2430 yap daha da olmaz OC olanlarda oluyor bu.

Tamamdır ben radeondan ayarlamayı biliyorum öyle ayarladım. İnşallah sorun çıkarmaz. Teşekkürler kankim

Kanka elimden geldiğince anlatıyorum

Dosya Ekleri

• kk.jpg
    222,1 KB · Görüntüleme: 25
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…