RX 7800 XT sistem toplama önerisi

aBlyatifulMind

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. İlk bilgisayarımı toplamaktayım. Çoğu parçada karar kıldım ama başlıkta bahsettiğim parçalar için seçim yapamıyorum, işin içinden çıkamıyorum. Karar verdiğim parçalar şu şekilde:
7800XT GPU, 7600X CPU, Kingston 32 GB 6000MHz RAM, Samsung 990 EVO Plus 2TB 22x80mm PCI-e gen 4.0 X4 NVMe M.2 SSD, 1TB WD blue veya Seagate 7200RPM HDD, MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold Power Supply.

Yıllardır laptop kullandığım için masaüstü bilgisayarlar konusunda hiç bilgim yok. Yukarıda bahsettiğim parçalar da kendi aralarında aklıma yatanlar. Kendi aralarında uyumu, kasada yerleştirilme, hava akışı gibi durumları göz önünde bulundurabilecek yeterliliğe sahip değilim. Onlarla ilgili tavsiyelere de her zaman açık olmakla beraber anakart için en fazla 6000, kasa için 5000, soğutucu için 1500 TL bütçe ayırdım. Söylediğim üzere tüm tavsiyelere açığım, bu başlığı açmaktaki amacım her şeye karar verebilmek ve aklımdaki tüm soru işaretlerini yardımlarınız sayesinde gidermek.

Parça parça bütçeden ziyade genel toplam bir bütçe verebilirseniz daha sağlıklı bir sistem önerisi yapabilirim. Mesela 5000TL kasa için bu sistemde fazla. O bütçe anakarta kaydırılabilir daha sağlıklı olur. O yüzden genel bir bütçe verirseniz daha sağlıklı sistem toplanır.

Toplam 60-62k civarı. Anakart-kasa-soğutucu için toplam 12.5k'yı kullanabilirsiniz.
O bütçede 7800xt olmaz hocam. Şu sistemi düşünebilirsiniz;

CPU: 9700x
GPU: 9070
Anakart: B650m r
Ram: Patriot viper venom 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
Kasa+PSU: FSP CMT595AL 850W

62.500 civarı tutması lazım.

İşlemciyi ve ekran kartını yükseltmenizi anlıyorum ve beni düşündüğünüz için teşekkür ediyorum ama ekran kartını çoktan aldım, o yüzden ekran kartı ve işlemci kilit şu anda, bunu konuyu açarken belirtmem gerekirdi o yüzden özür dilerim. Onları değiştirmeden 12.5k'lık tamamlayıcı anakart+kasa+soğutucu tavsiyesi rica edebilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı