RX 7800 XT sistemde CS:GO oynarken cızırtı sesi geliyor

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Yeni kasa aldım ve bugün kurdum direkt bir oyuna girdim CS:GO'ya ve kasadan ses geliyor cızırtı gibi. Drive linki olarak ekledim dinleyiniz. CS:GO'da sıcaklık değerleri ekran kartı 55 derece işlemci 45 dereceydi. Ancak kasadan gelen bu ses rahatsız etti sanki bir plak veya CD çiziliyormuş gibi bir şeyler zarar görüyormuş gibi. Bir de oyunda değilken bu ses çıkmıyor tarayıcıda gezinirken falan ancak oyuna girince bu ses çıkıyor. O yüzden sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ses 062.m4a kasam da budur: THE-VOK III / AMD Ryzen 5 7600 / ASUS Radeon RX 7800 XT DUAL OC Edition 16GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimalle coil whine. Benim laptopumda da aynı sorun var dert etmiyorum. İçiniz rahat değilse aldığınız yeri arayıp ses dosyasını gösterin onlara tam cevap verirler.

Performansta bir sorun yok sıcaklıklarda bir sorun yok sadece oyunda yapıyor. Umarım sizin dediğiniz gibidir. Bu coil whine sadece ses mi yaratır bir zararı olmaz mı?

Sesin kesilmesini istiyorsanız oyunlarda VSYNC gibi fps sabitleme zımbırtılarını kullanın benim bu şekilde ses gelmiyor.

Yüksek ihtimal ekran kartı yük altına girdiğinde örneğin oyuna girdiğinde cızırdamaya başlıyorsa 100%100 coil whinedir.
Tam olarak öyle hocam şu an size yazarken sıfır ses ancak oyuna girdiğimde yük altında o ses dosyasındaki ses geliyor. Peki bunun bi zararı var mıdır?

Kulağınızı yaklaştırın hocam. Ekran kartından ses geliyorsa coil whinedir? PSU'dan gelmemesi önemli.

Tam olarak öyle hocam şu an size yazarken sıfır ses ancak oyuna girdiğimde yük altında o ses dosyasındaki ses geliyor. Peki bunun bir zararı var mıdır?

Coil whine zararsızdır.

Tam olarak öyle hocam şu an size yazarken sıfır ses ancak oyuna girdiğimde yük altında o ses dosyasındaki ses geliyor. Peki bunun bir zararı var mıdır?

Mesela ben hareketli duvar kâğıdı kullanıyorum ekranım 2K çözünürlük bazı ekran kağıtlarında bile cızırdama sesi yapıyor coil whine sadece ses yapar zararı olmaz alışmak biraz zor olur ama alışınca o sesi bir daha duymuyorsun.

Hayır Coilwhine sesinin bir zararı olmazdı eğer zararlı olsaydı zaten markalar anında değiştirirdi. Ekran kartları üretildikten sonra tonlarca testlere sokulup son kullanıcıya ulaşıyor. Dert etmeyin. Dert edecekseniz firmanıza e posta gönderin.

Kulağınızı yaklaştırın hocam. Ekran kartından ses geliyorsa coil whinedir? PSU'dan gelmemesi önemli.

Coil whine zararsızdır.

Şu an kontrol edemiyorum hocam ama ses yukarı taraflardan geliyor gibi kasanın tepesine koydum telefonu öyle kaydettim sesi. Umarım ekran kartından geliyordur pek anlayamıyorum sesin nereden geldiğini. Umarım siz haklısınızdır.

İnşallah coil whinedır hocam PSU'da falan değildir sorun yorumlarda bir arkadaş öyle yazmış bir süre kontrol edeceğim zaten bir sorun olursa buraya yazarım sonrasında da servise yollarım ama umarım olmaz.

Oyunda V-SYNC yi açarakta test edebilir misin?

Oyunda V-Sync'yi açarakta test edebilir misin?

Tabii ki test edip yazacağım buraya.

Oyunda V-Sync'yi açarakta test edebilir misin?

Hocam CS:GO'da Max FPS'i 70'e alınca ses kesiliyor neredeyse aşırı azalıyor geri 500'e yükseltince Max FPS'i ses bir anda artıyor. FPS'i 70e çekince neredeyse ses hiç yok 500ken o ses var.

Yüksek ihtimal ekran kartı yük altına girdiğinde örneğin oyuna girdiğinde cızırdamaya başlıyorsa 100%100 coil whinedir?

Hocam CS:GO'da Max FPS'i 70'e alınca ses kesiliyor neredeyse aşırı azalıyor geri 500'e yükseltince Max FPS'i ses bir anda artıyor. FPS'i 70e çekince neredeyse ses hiç yok 500ken o ses var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…