Merhaba, bugünlerde bilgisayarım verimli çalışmıyor FPS dropları, mavi ekran sorunları vs. dün de PSU büyük bir cızırdama sesiyle kapandı PSU şalterini açıp kapatınca aynı şekilde elektrik sesi geliyor. OCCT ve benchmark testinde 10 dk kapanmadı yük altında çalışmaya devam ediyor ısı problemi yok sadece oyunlarda kararsızlık yaşıyor her saniye 1 defa olmak üzere oyun droplanarak çalışıyor bunun asıl sebebi PSU'dan mıdır? Bu durumu nasıl test edebilirim. Eğer öyleyse hangi PSU'yu almam mantıklı olur. Güncel PSU: Corsair RM850 Gold Plus 5 yılını dolduracak anakart: ASUS Prime B450 Plus bu 9 yıllık şu an R5 5600 ile oynuyorum ama 1 hafta içinde DDR5'e geçecektim geçmeden kasayı bir temizleyeyim dedim olanlar bu şekilde droplanmalar her zaman vardı ama 5 dakikada 4 5 defa şimdi ise her saniye oynanmayacak duruma geldi.
Hocam RM850 10 sene garantili diye hatırlıyorum. Corsair RMA'ya bir sorun seri numaranız ile.
Belki yeni ürün almanıza gerek kalmaz PSU'nuz arızalı ve garantili ise.
Hocam RM850 10 sene garantili diye hatırlıyorum. Corsair RMA'ya bir sorun seri numaranız ile.
Belki yeni ürün almanıza gerek kalmaz PSU'nuz arızalı ve garantili ise.
Penta ile iletişime geçtiniz mi hocam ?
Sizin seri no ile sorguladım ve bu çıktı. Bir telefon ile ulaşın ve durumu anlatın.
10 sene garantiye onlar bakmıyorsa RMA'ya yönlendirirler zaten.
Müşterilerin Penta Teknoloji’den satın aldığı bir ürün veya hizmet hakkında Seri No girişi yapılarak garanti süresi ve kapsamı hakkında detaylı bilgilere ulaşmasını sağlayan bölüm.
Penta ile iletişime geçtiniz mi hocam?
Sizin seri no ile sorguladım ve bu çıktı. Bir telefon ile ulaşın ve durumu anlatın.
10 sene garantiye onlar bakmıyorsa RMA'ya yönlendirirler zaten. Eki Görüntüle 2274725
Müşterilerin Penta Teknoloji’den satın aldığı bir ürün veya hizmet hakkında Seri No girişi yapılarak garanti süresi ve kapsamı hakkında detaylı bilgilere ulaşmasını sağlayan bölüm.
10 sene garantiye onlar bakmıyorsa RMA'ya yönlendirirler zaten. Eki Görüntüle 2274725
Daha demin müşteri hizmetleriyle konuştum fatura kesim tarihinden 2 yıl sonrasına kadar kapsadığını söyledi ve beni Penta'nın teknik ekibinin mail adresine yönlendirdi. Teknik_destek@penta.com.tr
2 senesinde Penta, kalan 8 senesinde RMA devreye giriyormuş demek ki.
Oradan cevap gelene kadar bir güç kaynağını teste sokturun hocam.
En azından emin olun sorunun güç kaynağından kaynaklandığına.
2 senesinde penta, kalan 8 senesinde RMA devreye giriyormuş demek ki.
Oradan cevap gelene kadar bir güç kaynağını teste sokturun hocam.
En azından emin olun sorunun güç kaynağından kaynaklandığına.
Hocam sana ne kadar teşekkür etsem az Corsair Türkiye'nin gümrük ve lojistik sıkıntılarından dolayı Türkiye'yi garanti kapsamından çıkarmış Vatan Bilgisayar'da da garantim bitmiş ama penta hala devam ettiğini söyledi. bunu söylemesen yeni bir tane alacaktım. çok sağ ol bunu okuyan birileri Corsair'a sahipse söyleyeyim türkiyedeyseniz RMA size garanti sunmuyor sadece Türkiye distribütörleri size yardımcı olabilir.
Rica ederim hocam, yardımcı olabildiğime ben sevindim.
10 sene garanti sözü verildiyse o sözden yararlanmak en doğal hakkımız.
Sonuç itibari ile 10 sene garantiye güvenerek ürün alan çok kişi var.
Koskoca Corsair bile ülkemizdeki logistik ve gümrükten bıkıp işi yerellere bırakmış.
Ama adamlar da haklı. 150-200 USD'lik bir PSU'yu yurtdışından Türkiye'ye değişim ürünü olarak yollamak bile onlara bir kaç PSU ücretine mal oluyor gümrük + vergi ile.
Yüksek ihtimal Penta'ya garantilik durumlar için yeterli miktarda ürün veya parça tedarik etmişlerdir.