RX 7800 XT vs 4070 Super

İyi akşamlar. İlerleyen zamanlarda sistemi güncellemeyi düşünüyorum. Şu an kullandığım sistem şu şekilde:
İşlemci: Ryzen 5 3600X ( Arctic Freezer 34 Duo soğutucu takılı )
Ekran kartı: ASUS TUF RTX 3060.
Anakart: ASUS TUF B450M-Plus.
Güç kaynağı: High Power 700W 80+ PSU.
Depolama: 2 adet 500 GB Samsung 870 EVO, 1 adet 500 GB 970 EVO M.2 ve 1 TB WD HDD.
RAM: G.Skill 2x8 DDR 4 3600 MHz.
Kasa: Xigmatek Helios ( 3 adet ID-Cooling fan takılı ).

Bu bileşenlerden PSU, SSD'leri ve HDD'yi yeni sistemde kullanabilirim, kalan parçaları ise ayrı ayrı satayım diyorum.
Yeni sistemde düşündüğüm parçalar şu şekilde; R5 7500F, RX 7800 XT veya 4070 Super ( GPU konusunda kararsızım ), B650 bir anakart, 3-4 bin ₺ bandında mesh bir kasa. AOC'un 27" 1080p VA monitörünü kullanıyorum. Forumlarda 7500F'in bu kartları çoğu oyunda 1080P'de besleyebildiğini yazanlar var, evet kartların hakkı 2K fakat hiç 2K kullanmadım. 2K için monitör de almam gerek. DLSS veya amfm2 gibi teknolojilerle 2K'da yüksek FPS'lere ulaşabileceğimi düşünüyorum. Özetle:

1- Bu kartlardan hangisini önerirsiniz? Ağırlıklı olarak oyun odaklı kullanılacak. Kart için 25 k civarı bütçe ayırdım kafamda. RTX'e ilgim yok onu da belirtmiş olayım. Bugüne kadar 1 kez bile açmadım RTX'i. Yüksek FPS yüksek ayarlar yeterli oluyor.

2- 1080P'den devam mı etmeliyim yoksa 2K'ya geçişi düşünmeli miyim? 2K'ya geçersem bu durumun bana ileride herhangi bir olumsuz dönüşü olur mu? Çünkü 2K monitörlerde 1080p görüntüler, oyunlar kötü gözüküyor, çamurlaşıyor gibi bir şeyler okumuştum.

3- 2K çözünürlüğün PC'den film, dizi izlerken veya YouTube'da 1080p video izlerken ( internetin 4K video açarken canı çıkıyor ondan hep 1080P'de açıyorum tüm videoları ) bir eksisi oluyor mu? Yukarıda belirttiğim gibi çamurlaşma muhabbetleri oluyor mu?

4- Farklı bir bileşen öneriniz olursa ( işlemci vs. ) bakmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'da sorun olmaz 4K monitör sahibi olarak 24Mbps internet ile 4K güzelim videoyu 1080p de bile izleyemiyorum adam gibi, 720p de izlediğim oluyor sıkıntı yok pikselleşme var fakat görüntü gayet anlaşılır. Ben 4070S öneririm, DLSS ile görüntü daha iyi daha kaliteli görünüyor ve FPS de artıyor. DLSS, RT avantajlarından ötürü ve 2K dan üste çıkılmayacağı için 4070S tercih ederdim.

DLSS ile görüntü daha iyi daha kaliteli görünüyor ve FPS de artıyor. DLSS, RT avantajlarından ötürü ve 2K'den üste çıkılmayacağı için 4070s tercih ederdim.

Hocam DLSS çok başarılı severek kullanıyorum fakat RT ile hiç işim olmadı bu zamana kadar. benim için önemli bir özellik değil. Az önce biraderin sistemde ( R5 7500 F + 7700 XT ) GoW: Ragnarok'ta AFMF 2'yi test ettim, 1080p Ultra'da 150 civarı FPS'lerden 250'lere çıkarıyor, görüntüde bozulma da hissetmedim. Aynı şekilde Baldur's Gate 3'te de 120-130 civarında gezen FPS 200'lere çıkıyor. Bayağı geliştirmiş kendini AMD bu konuda. 9 aydır sistemi kullanıyor; donma, çökme gibi bir sorun yaşamadı, stabil devam ediyor. En ucuz 3 fanlı 4070S'ler 26-27 bin ₺, diğer tarafta 22-23 bin civarına 3 fanlı 7800 XT var. Tabii 16 GB VRAM avantajı da var, 1080P'de bir fark olmaz 12 GB fazlasıyla yeter fakat 2K'da durum değişir mi bilmiyorum.

Nedeniyle birlikte yazar mısınız hocam açıklayıcı olması için. Teşekkürler.

Hocam DLSS çok başarılı severek kullanıyorum ama az önce biraderin sistemde ( R5 7500 F + 7700 XT ) GoW: Ragnarok'ta AFMF 2'yi test ettim, 1080p Ultra'da 150 civarı FPS'lerden 250'lere çıkarıyor, görüntüde bozulma da hissetmedim. Aynı şekilde Baldur's Gate 3'te de 120-130 civarında gezen FPS 200'lere çıkıyor. Bayağı geliştirmiş kendini AMD bu konuda. 9 aydır sistemi kullanıyor, donma, çökme gibi bir sorun da yaşamadı, stabil devam ediyor. En ucuz 3 fanlı 4070S'ler 26-27 bin ₺, diğer tarafta 22-23 bin civarına 3 fanlı 7800 XT var. Tabii 16 GB VRAM avantajı da var, 1080P'de bir fark olmaz 12 GB fazlasıyla yeter fakat 2K'da durum değişir mi bilmiyorum.

Nedeniyle birlikte yazar mısınız hocam açıklayıcı olması için. Teşekkürler.
Hocam performansları arasında 5-10 fps fark var genellikle. Fiyat olarak daha ucuz olduğu için 7800xt tercih ettim.

Hocam performansları arasında 5-10 FPS fark var genellikle. Fiyat olarak daha ucuz olduğu için 7800XT tercih ettim.

Benim de kararsız kalma sebebim bunlar aslında, kafadan 3-4 bin ₺ fark ediyor + performansları çok yakın. AFMF2 / FSR muhabbeti olmasaydı direkt 4070 S derdim ama AMD o işi de çözmüş gibi.

Benim de kararsız kalma sebebim bunlar aslında, kafadan 3-4 bin ₺ fark ediyor + performansları çok yakın. AFMF2 / FSR muhabbeti olmasaydı direkt 4070 S derdim ama AMD o işi de çözmüş gibi.
Bence 4070S alın. AFMF2 nedir bilmem fakat DLSS'nin kalitesi ile rekabet edebilecek bir teknoloji henüz duymadım. FPS de geçebilirler belki fakat kalite de DLSS çok daha başarılı.

Benim de kararsız kalma sebebim bunlar aslında, kafadan 3-4 bin ₺ fark ediyor + performansları çok yakın. AFMF 2 / FSR muhabbeti olmasaydı direkt 4070 s derdim ama AMD o işi de çözmüş gibi.

AMD'nin hiçbir haltı çözdüğü yok dostum uzun yıllardır AMD kullanıyorum, 2 gün önceye kadar da RX6800 kullanıyordum hatta yeni karta geçmeden önce de uzun uzadıya AFMF'yi test ettim, özetle AFMF bomboş bir teknoloji. FPS 150'den 250'ye çıktı ama sana gerçekten 250FPS'lik bir akıcılık sunduğunu mu sanıyorsun? AFMF'nin gerçekten FPS artırdığına inanıyorsan 40-50FPS aldığın bir oyunda AFMF aç 70-80 FPS'lere çık bak bakalım sana akıcılık sunuyor mu yoksa yine 40FPS'deki gibi oyun kasıla kasıla mı devam ediyor?

150'den 250'ye çıktı, AMD çözmüş ya bu işi :D ama nedense kendi programı dışında hiçbir yerde gözükmüyor bu frameler, sadece kendi programında, bak sen şu Allah'ın işine.

FSR'a değinmeyeceğim zaten söyleye söyleye dilimizde tüy bitti, FSR 1-2 spesifik oyun hariç kullanılacak bir teknoloji değil, görüntüyü aşırı derecede bozuyor, hakkıyla upscaling yapamıyor çünkü DLSS gibi donanımsal değil yazılımsal yapıyor. İsterse FSR 45435345 çıksın yazılım tabanlı olduğu sürece yine leş gibi rezalet bir teknoloji olmaya devam edecek.

Ben yıllarca AMD kullandım şu an elimde hem RX6800 hem de RTX3080 12 GB var ama eğriye eğri doğruya doğru NVIDIA bu işin nirvanasıdır, adamlar size sadece kuru kuruya GPU vermiyor yanında tonla teknoloji veriyor.

Hepsini geçtim az global piyasayı da takip edin, AMD yakın zamanda üst seviye GPU pazarından çekildiğini açıkladı, bundan da mı haberiniz yok? Her nesilde iyi ya da kötü NVIDIA'nın tepe kartına bir rakip çıkaran adamlar bu sefer 4090'a rakip çıkaramadı ve en sonunda yarıştan çekildi, giriş-orta seviyeye ağırlık vereceklermiş yani seneye 8900 XTX tarzı bir ekran kartı göremeyeceksiniz, muhtemelen en tepe kartları 8800 XT tarzı orta seviye bir GPU olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 4070s alın. AFMF 2 nedir bilmem fakat DLSS'nin kalitesi ile rekabet edebilecek bir teknoloji henüz duymadım. FPS de geçebilirler belki fakat kalite de DLSS çok daha başarılı.

Haklısınız. 2060 Super ve 3060 kullandım, DLSS büyük nimet gerçekten. Bakalım artık bütçeye göre hareket etmeye çalışacağım, 27-28 bin ₺ civarına çıkabilirsem ilk düşüncem 4070 s almak. Belki güzel bir modele indirimde denk gelirim. 20-22 bin ₺ civarında kalırsam 7800 XT ile devam ederim artık. İlerleyen zamanlarda bakacağım. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı