Benim de kararsız kalma sebebim bunlar aslında, kafadan 3-4 bin ₺ fark ediyor + performansları çok yakın. AFMF 2 / FSR muhabbeti olmasaydı direkt 4070 s derdim ama AMD o işi de çözmüş gibi.
AMD'nin hiçbir haltı çözdüğü yok dostum uzun yıllardır AMD kullanıyorum, 2 gün önceye kadar da RX6800 kullanıyordum hatta yeni karta geçmeden önce de uzun uzadıya AFMF'yi test ettim, özetle AFMF bomboş bir teknoloji. FPS 150'den 250'ye çıktı ama sana gerçekten 250FPS'lik bir akıcılık sunduğunu mu sanıyorsun? AFMF'nin gerçekten FPS artırdığına inanıyorsan 40-50FPS aldığın bir oyunda AFMF aç 70-80 FPS'lere çık bak bakalım sana akıcılık sunuyor mu yoksa yine 40FPS'deki gibi oyun kasıla kasıla mı devam ediyor?
150'den 250'ye çıktı, AMD çözmüş ya bu işi
ama nedense kendi programı dışında hiçbir yerde gözükmüyor bu frameler, sadece kendi programında, bak sen şu Allah'ın işine.
FSR'a değinmeyeceğim zaten söyleye söyleye dilimizde tüy bitti, FSR 1-2 spesifik oyun hariç kullanılacak bir teknoloji değil, görüntüyü aşırı derecede bozuyor, hakkıyla upscaling yapamıyor çünkü DLSS gibi donanımsal değil yazılımsal yapıyor. İsterse FSR 45435345 çıksın yazılım tabanlı olduğu sürece yine leş gibi rezalet bir teknoloji olmaya devam edecek.
Ben yıllarca AMD kullandım şu an elimde hem RX6800 hem de RTX3080 12 GB var ama eğriye eğri doğruya doğru NVIDIA bu işin nirvanasıdır, adamlar size sadece kuru kuruya GPU vermiyor yanında tonla teknoloji veriyor.
Hepsini geçtim az global piyasayı da takip edin, AMD yakın zamanda üst seviye GPU pazarından çekildiğini açıkladı, bundan da mı haberiniz yok? Her nesilde iyi ya da kötü NVIDIA'nın tepe kartına bir rakip çıkaran adamlar bu sefer 4090'a rakip çıkaramadı ve en sonunda yarıştan çekildi, giriş-orta seviyeye ağırlık vereceklermiş yani seneye 8900 XTX tarzı bir ekran kartı göremeyeceksiniz, muhtemelen en tepe kartları 8800 XT tarzı orta seviye bir GPU olur.