RX 7800 XT vs RTX 4070 Super

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
Soru başlıktaki gibi. Hangisini tercih ederdiniz? Artık üniversitenin bitmesi ile laptoplardan kurtulup masaüstü sisteme geçmek istiyorum. Maddi durumuma uygun olarak alabileceğim sistemlere baktığımda bu 2 kart uygun geldi. Tabii işlemci, RAM gibi diğer bileşenlerde önemli fakat şu an sadece ekran kartına karar vermeye çalışıyorum.

RTX 4070 Super, hem performans olarak beni tatmin etti hem VRAM yeterli geldi hem de adı hoşuma gitti Öte yandan RX 7800 XT, VRAM olarak çok iyi. Performans olarak 4070 Super'e kıyasla aşağı yukarı aynı FPS değerlerini veriyor fakat hayatımda hiç AMD işlemci veya ekran kartı kullanmadım bu yüzden çekincelerim var. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam 4070 Super alırdım. 4 GB ekstra VRAM benim kullanımıma göre çok da işime yaramazdı çünkü.

Paradan yana sorun yaşıyorsanız veya cep yakmak istemezseniz RX 7800 XT. Ama DLSS gibi teknolojiler olduğu için ben 4070 Super seçerdim.

Aradaki fiyat farkı az olduğundan 4070 Super.

Ben olsam 4070 Super alırdım. 4 GB ekstra VRAM benim kullanımıma göre çok da işime yaramazdı çünkü.
Paradan yana sorun yaşıyorsanız veya cep yakmak istemezseniz RX 7800 XT. Ama DLSS gibi teknolojiler olduğu için ben 4070 Super seçerdim.
Aradaki fiyat farkı az olduğundan 4070 Super.
Orta-üst ve üst seviye sistem kurulacaksa o dakikadan sonra AMD tercih edilebilir olmaktan çıkıyor. 7800 XT çok kaliteli bir kart ama 4070 Super ekstralarla birlikte çok daha anlamlı hale geliyor.
Dostlar peki RTX4070 Super yerine şunu al dediğiniz başka bir kart var mı ortalama aynı fiyatlarda? Farklı bir RTX kart vesaire. Yoksa bu kart en iyi seçenek mi bu fiyat bandında?

Dostlar peki RTX4070 Super yerine şunu al dediğiniz başka bir kart var mı ortalama aynı fiyatlarda? Farklı bir RTX kart vesaire. Yoksa bu kart en iyi seçenek mi bu fiyat bandında?

Fiyat az olsun derseniz 4070 (daha az performans)
Fiyattan yana sorunum yok derseniz 4080 (daha yüksek performans)

İkisinin de artıları eksileri var. Teknoloji kısmı ile 4070 Super öne çıkıyor. Ama çok daha uzun yıllar kullanmak istiyorsanız 7800 XT vram'den dolayı daha avantajlı. Ben olsam Super alırdım.

Hocam AMD işlemcileri iyidir de ekran kartı olarak NVIDIA tercih et.

Bu fiyat bandında en iyisi 4070 Super, AMD almak istersen 7900 GRE var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…