Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında 7500F ve diğer alternatiflerden tamamen vazgeçtim. 9700X alacağım dediğiniz gibi.
5070 Ti da mantıklı, eğer ben bilgisayarı toplayana kadar çıkarsa alabilirim. Fakat ben şu an ilk olarak alacağım parçayı ekran kartı düşünüyorum. Yurt dışından gelecek olan tanıdıklar var ve onlar gelmeden getirteyim diyorum. O yüzden 1 ay içerisinde Türkiye'de satışı olmazsa yapacak bir şey yok artık
. Bir de dediğim gibi çok fahiş fiyatları olabileceğini düşünüyorum o yüzden şimdilik 7900XT de kalmak, birkaç ay sonra da 2K monitörü almak ve son olarak da ekran kartını almak en mantıklı seçenek olur ekonomik olarak sıkıntıya girmemek açısından da. Bu arada 2K monitörlerin de fiyatı biraz tuzluymuş, onu öğrendim bugün
.
Yurt dışından getirteceğim için bütçe biraz rahatladı zaten, bu yüzden rahat bir şekilde 9700X alabilirim.
1 ay sonra almayı düşünüyorsan neden şimdi soruyorsun diye merak edecek olabilirsiniz, dediğim gibi finallerim başlıyor ve final döneminde de bu sistem toplama konusu bayağı kafamı kurcalayacaktı o yüzden finallere girmeden önce aklımda bir kabataslak oluşsun da alacağım parçaları belirleyeyim demiştim.
Son kararımı belirtmek gerekirse; 9700X işlemci, 7900XT temelli bir sistem alacağım. 1080P'de biraz fazla kalabilirim fakat ileride kesinlikle 2K'ya geçiş yapmayı düşünüyorum. Umarım 1080P'de kaldığım sürece ekran kartı bir zarar görmez, az da olsa darboğaz olabilir diye düşünüyorum. İzlediğim çoğu FPS testi videosunda 2K'da verdiği FPS'den daha az FPS veriyor 1080P'de. Monitör konusu biraz canımı sıktı, Gigabyte G24F2 2024 ortalarında çok ucuz bir fiyata almıştım. O zamandan beri monitör piyasasına hakim değildim, şimdi 2K monitörlerin bu kadar pahalı olduğunu görünce kırılmadım değil