RX 7800 XT vs RTX 5060 Ti 8 GB

Bütçe
35000

N4XT

Centipat
Daha fazla  
Bugün toplayacağım sistem için 2 farklı seçeneğim var ve kararsız kaldım

İki sistem de 35.000 TL civarı

Sistem 1

AMD Ryzen 7 5700​

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16 GB​

16 GB RAM DDR 4​

512 GB M.2 SSD​

Sistem 2

AMD Ryzen 5 7500F​

16 GB DDR5​

RTX 5060 Ti 8 GB​

1 TB SSD​

Selam hocam. Sizin yerinize ben olsam bu sistemi karıştırırdım 2ci sistemdeki DDR5 16RAM ve CPU, RX 7800XT da çok sağlam iş yapacaktır. Bütcenize uygunsa öyle yapın. Seçime gelirsek 1. sistem daha iyi. İyi günler.

Üstteki arkadaşın da söylediği gibi iki sistemi karıştırıp almak daha mantıklı fakat her ne kadar memnun kalmasam da 2. sistem daha iyi ileriye dönüklük açısından. Performans olarak elbette ki ilk sistem daha iyi olacaktır ama sıfırdan DDR4 almayı pek mantıklı bulmuyorum.

İkisi de hazır sistem RX 7800XT ekran kartının olduğu sisteme Ryzen 5 7500F işlemci ekleyebiliyorum fakat DDR5'e yükseltmek bütçemi aşıyor fakat dediğim gibi 1. sistemdeki işlemciyi yükseltiyorum tavsiyeniz üzerine.

9060 XT'nin çıkmasına çok fazla bir zaman kalmadı. Haziranın 5'inde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Sistemin acelesi yoksa bekleyin, 16GB modelini alırsınız hemde güncel seri olur. 300$ 8GB, 350$ 16 GB'lık versiyonu olarak iki farklı şekilde çıkacak 9060 XT.

Hazır bütçede varken 8GB ekran kartından uzak durun derim hele ki 5060 Ti 8GB gibi bir modelden:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
si=2bYIt5wUfH81eSRG
Bu video ile bu modelin neden alınmaması gerektiğine dair daha detaylı bir fikir alabilirsiniz.
En kötü ihtimalle bile bu bütçede 7500F ve 9060XT 16GB modelinin rahatça alınabileceğini düşünüyorum.

Ha ikinci el düşünürseniz eğer, tam bir 2k sistemi bile toplanılabilir bu bütçede, tercih sizin.

Aslında söylediğiniz gibi 2. sistem ileriye dönük daha mantıklı fakat 1. sistem çok daha yüksek performans veriyor. 1.sisteme 2.sistemdeki işlemciyi dahil ettim şu an fiyat biraz arttı ama sanırım daha mantıklı hareket oldu.

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler. Sistemin acelesi yok fakat Türkiye şartlarında bekledikçe bir şeylerin fiyatı artıyor dediğiniz gibi 9060XT çıktığında bu fiyatlarda olmalı ama olacak mı soru işareti açgözlü satıcılar dolar kuru enflasyon vb ikinci el düşümmüyorum çünkü taksitle alacağım.

8 GB ekran kartı almayın ama DDR4 sistemde alınmaz iki sistem harmanlanıp güzel bir sistem ortaya çıkabilir.

8 GB ekran kartı almayın ama DDR4 sistemde alınmaz iki sistem harmanlanıp güzel bir sistem ortaya çıkabilir.

Size hak veriyorum harmanlayınca bütçeyi çok zorluyor 2.sistemde ki işlemciyi 1.sisteme ekledim fakat 1.sistemi DDR5 çıkarınca fiyat 39-40 k ya çıkıyor.

7800 XT gibi bir şaheseri 5060 Ti ile karşılaştırmanız bile hata tabii ki 7800 XT.

Bu arada özelleştirme varsa 1 TB SSD alın 500 GB asla yetmiyor.

Çok ağır oyunlar oynamıyorum DayZ, Rust, CS2 sadece bu oyunlar inik oluyor o yüzden 1TB SSD yerine RAM arttırabilirim gibi geliyor.

Ramleri sonra alırsınız. Anakart tek M2 slotuna sahipse sonra SSD değiştirmek uğraştırır. 16 ram de şuanlık iş yapar sonra değiştirirsiniz oyunlar bazen fazla öneriyor Doom The Dark Ages 1440p için 32 gb ram öneriyordu ben 8 gb ile en yüksek ayarlarda 40-70 Fps arası oynuyorum 16 olsa hayli hayli yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…