RX 7800XT sistem alınır mı?

Hfk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba benim bir Xbox Series X'im var ve bazı ailesel sebeplerden ötürü iade etmek durumundayım. Üzerine bir 15k daha ekleyip sistem almayı düşünüyorum. Fakat fiyatlar karşısında şoka uğradım. En kötü markalarla yapılan giriş seviye 4070 Super sistemler bile 45k civarı ediyor. Bu da beni çok zorlar. Alternatif olarak ise RX 7800XT'li sistemler buldum 39-40k bandında. Kısacası sizce Xbox'u iade edip bu sistemi alınır mı? Yoksa Xbox'ı bir şekilde elimde tutmalı mıyım? İade süresine son 5 gün var acilen karar vermeliyim. (3060 bir laptopum var yeni sistemi ileriye ve işime dönük yatırım amaçlı almayı düşünüyorum.)
Çok düşük bir ihtimal de olsa 4070 de düşünülebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4070 ile 4070 Super arasındaki fiyat farkı az. RTX 4070 Super sistem alıp rahat kafa devam etmeni öneririm. RX 7800 XT alacaksan eski bir sürüm kullanmanı öneririm, yeni sürümler stabil hale gelene kadar kullanılmamalı yoksa WattMan gibi sorunlarla karşılaşanilirsin. RX 6700 XT, RTX 4070 ve RTX 4070 Super kullanıcısı olarak tecrübeme dayalı kişisel yorum yaptım.

RTX 4070 ile 4070 Super arasındaki fiyat farkı az. RTX 4070 Super sistem alıp rahat kafa devam etmeni öneririm. RX 7800 XT alacaksan eski bir sürüm kullanmanı öneririm, yeni sürümler stabil hale gelene kadar kullanılmamalı yoksa WattMan gibi sorunlarla karşılaşanilirsin. RX 6700 XT, RTX 4070 ve RTX 4070 Super kullanıcısı olarak tecrübeme dayalı kişisel yorum yaptım.

RX 7800'li sistem toplamda 39k civarı. Aynı sistemde sadece 4070 Super yapsam bile 47-48k oluyor ve bu parayı vermem mümkün değil.

RX 7800'li sistem toplamda 39k civarı. Aynı sistemde sadece 4070 Super yapsam bile 47-48k oluyor ve bu parayı vermem mümkün değil.
Kas gücü olarak eşit sayılırlar, Nvidia FG, DLSS ve RT gibi öne çıkan özelliklere sahip olduğu için daha çok tercih ediliyor. RX 7800 XT alıp stabil bir sürücüde kullandığın sürece bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kas gücü olarak eşit sayılırlar, NVIDIA fg, DLSS ve RT gibi öne çıkan özelliklere sahip olduğu için daha çok tercih ediliyor. RX 7800 XT alıp stabil bir sürücüde kullandığın sürece bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kısacası Xbox Series X'i iade edip almaya değecek bir sistem mi 7800XT? Artı olarak diyeyim halı hazırda 3060 bilgisayarım var ama oyun amaçlı kullanmıyorum.

Kısacası Xbox Series X'i iade edip almaya değecek bir sistem mi 7800XT? Artı olarak diyeyim halı hazırda 3060 bilgisayarım var ama oyun amaçlı kullanmıyorum.
(3060 bir laptopum var yeni sistemi ileriye ve işime dönük yatırım amaçlı almayı düşünüyorum.)
Ne iş yaptığını bilmiyorum ama 3D modelleme gibi şeylerle uğraşıyorsan Nvidia alman daha mantıklı. 3060 laptop ile oyun oynayıp oynamamak sana kalmış ama 4070 S veya 7800 XT sistem alacaksan 2K monitör alman gerektiğinin farkındasın değil mi?

Ne iş yaptığını bilmiyorum ama 3D modelleme gibi şeylerle uğraşıyorsan NVIDIA alman daha mantıklı. 3060 laptop ile oyun oynayıp oynamamak sana kalmış ama 4070 s veya 7800 XT sistem alacaksan 2K monitör alman gerektiğinin farkındasın değil mi?

Yazılımcıyım da kararımı verdim teşekkürler. Xbox'u bir şekilde elimde tutup oyunları oradan halledeceğim. Var olan 3060 sisteme de 32 GB RAM güncellemesi yapacağım ve yoluma bakacağım. Şu an ki senaryoda en mantıklısı bu gibi.

Yazılımcıyım da kararımı verdim teşekkürler. Xbox'u bir şekilde elimde tutup oyunları oradan halledeceğim. Var olan 3060 sisteme de 32 GB RAM güncellemesi yapacağım ve yoluma bakacağım. Şu an ki senaryoda en mantıklısı bu gibi.
Ram = yüksek performans diye bir şey yok. Bunu düşünerek bu şekilde devam edeceksen etme.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı