RX 7800XT sistem nasıldır?

Bütçe
50.000 liraya kadar bütçem var

ahmedoww

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar,

2013 yılından beri ASUS X500jx laptop kullanıyorum, artık ölmek üzere ve yaşlı ihtiyarı emekli etme zamanı çoktan geldi,
Bu uzun süreli performansından dolayı ASUS tercih ederek bir kasa topladım, daha doğrusu hazır sistem kasaların birisi üzerinden özelleştirme yaptım.
Amacım çoğunlukla iş çıkışı/akşam yemeğinden sonra birkaç saat gerçek dünyadan kopmak ve kafamdaki uğultuyu azaltmak,
Genellikle oyun, bunun dışında 3D çizim/tasarım, grafik tasarım, modelleme gibi programlara merakım var ki laptopta açamamaya başladım, blue screen alıyorum.

Yorumlarınızı almak isterim;
  • Şu parça uyumsuz.
  • Şu RAM pek sağlıklı değil.
  • Anakartın şu özelliği yok onun yerine şunu ekleyebilirsin.
  • Kasa pek mesh değil daha hava alan bir kasa seç mesela abc.
Gibi gibi öneri ve görüşlerinizi bildirebilirseniz memnun olurum, zira 48k kadar bir ücrete mal olacak, boşa heba etmek veya sonrasında mutsuz olmak istemiyorum.
Klevv ve Lexar markalarını araştırdım, köklü firmalar Türkiye pazarında klevv yeni Lexar'ı ise eli kamera tutmuş herkes bilir diye düşünüyorum.
Power Supply'a kafam takıldı 700W yeter mi ve enermax nasıldır?

1741460950019.png

Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1741460761712.png
    1741460761712.png
    56 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede kötü bir sistem olmuş. 7800XT sistemler 35k 40k arası toplanabilir.

Toplamda 47.776TL artan parayla kasa alabilirsin.

Son düzenleme:
Bu bütçede kötü bir sistem olmuş. 7800XT sistemler 35k 40k arası toplanabilir.

Toplamda 47.776TL artan parayla kasa alabilirsin.

Sen de tam bir çöp sistem toplamışsın ezbere yazıp duruyorsun herkese aynı şeyleri, 7500 darboğaz yapar 9070'te 2K hava 1080p de fark etmez, PSU ne olduğu belli değil, SSD cöp.

Sende tam bir çöp sistem toplamışsın ezbere yazıp duruyorsun herkese aynı şeyleri 7500 darboğaz yapar 9070 de 2K hava 1080p de fark etmez PSU ne olduğu belli değil SSD cöp.

Sıfır bilgili biri attığım sisteme laf atıyor. 🤣🤣
9070 ile 7500F darboğaz yapmaz 2K'da, 1080p'de belki yaptı diyelim yapsa bile zevk kaçıracak kadar yapmaz merak etme 🤣

PSU sen duymadın diye kötü olmuyor o senin sorunun bilmiyorsan yorum yapma SSD çöp değil daha iyi SSD seçmeyi ben de biliyorum bu sefer kasaya bütçe kalmıyor.
Bunu alırsa bütçesi yetmeyecek yüksek ihtimal. Üstünü sen tamamlarsın artık.

Yanlış bilgi
Sıfır bilgili biri attığım sisteme laf atıyor. 🤣🤣
9070 ile 7500F darboğaz yapmaz 2K'da, 1080p'de belki yaptı diyelim yapsa bile zevk kaçıracak kadar yapmaz merak etme 🤣

PSU sen duymadın diye kötü olmuyor o senin sorunun bilmiyorsan yorum yapma SSD çöp değil daha iyi SSD seçmeyi ben de biliyorum bu sefer kasaya bütçe kalmıyor.
Bunu alırsa bütçesi yetmeyecek yüksek ihtimal. Üstünü sen tamamlarsın artık.
7500 1080'de ve 2k darboğaz yapar hem de can sıkacak kadar yapar.

Sende tam bir çöp sistem toplamışsın ezbere yazıp duruyorsun herkese aynı şeyleri 7500 darboğaz yapar 9070 de 2K hava 1080p de fark etmez PSU ne olduğu belli değil SSD cöp

Hem bilmiyorsun hem de ukalasın 7500 1080 de ve 2K darboğaz yapar hem de can sıkacak kadar yapar git tüm bilenlere sor ama senin gibi bilmeyenlere sorma. Burada millete saçma sapan sistem önerip yanlış parçalar aldırma bilmiyorsan bilenlere sor.

Ya dostum bilmeyen derken neyi kast ediyorsun? O SSD bütçede F/P olan DRAM'li SSD. 9070 dediğin kart 4070S-4070 Ti Super arası bir kart, o işlemci 4080'e kadar besler 1080P'de, madem bilenlere soruyorsun al biliyorum cevapladım.

O Parçalar F/P parçalar, çok biliyorsanız önerin görelim müthiş sisteminizi?
Toplayamıyorsanız laf atmanın anlamı yok.

Belli değil dediğin PSU yurt dışında kullanılan ve Platinum sertifikalı bir PSU, bilinmeyen PSU'ların Platinum sertifika alması zordur.

Her şey ASUS MSI değil, haberin olsun.

7500 1080'de ve 2k darboğaz yapar hem de can sıkacak kadar yapar.
Puhahahaha. 7500F ile 4070 Super kullanan var 4080 kullananlar var. Ne yaptın şu 7800X3D'nin 4060 Ti ile darboğaz yapacağını söyleyen siteye falan mı baktın? 5700X3D ile 1080P çözünürlükte 7900 XTX kullanan var forumda darboğaz olmadığını söylüyor. Oyundan oyuna değişir 1080P çözünürlükte az da olsa darboğaz yaşanır ama 2K'da darboğaz yapar demek ne tür bir cahiliktir? Çöp dediğin SSD fazlasıyla tercih edilen bir SSD. PCI-e 4.0 için bütçeyi arttırmak gerek. Sen mi ödeyeceksin aradaki farkı? Ya da sırf PCI-e 4.0 bir SSD olsun diye DRAM bulunmayan uzun süreli okuma yazma işleminde PCI-e 3.0 SSD hızlarına düşen bir SSD mi önereceksin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı