RX 7800XT sistemde GPU kullanımı düsük

icparlak

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, işlemcim R7 5700X, ekran kartım RX 7800 XT. 32 GB RAM, 750W PSU var ama GPU kullanımım hep %20-30 civarında. 240 Hz 2K monitörüm var. 2K'da 240 FPS alabilmek istiyorum ama LoL'de bile 90 FPS'de kalıyor. Ekran kartı kullanımım çok düşük, darboğaz yapmıyor. CPU kullanımı genelde %30-40 oluyor oyunlarda. Neden böyle, bunu arttıramaz mıyım?

Sabit olarak 90 FPS de mi yoksa 100'e falan cıkıyor mu?

Sabit olarak 90 FPS de mi yoksa 100'e falan cıkıyor mu?
yok bazen 150 falan da oluyor sabitleme yapmadım sınırsız yani ama gpu kullanımı artmıyor monitörüm 240 hz 240 fpsi görmek istiyorum kartımda güçlü

Yok bazen 150 falan da oluyor sabitleme yapmadım sınırsız yani ama GPU kullanımı artmıyor monitörüm 240 Hz 240 FPS'i görmek istiyorum kartımda güçlü.

LoL CPU agirlikli oldugu icin GPU cok yormaz fakat %20-%30'larda calismasi fazla anormal.

GPU agirlikli bir oyun aç LoL disinda orada FPS degerlerine GPU kullanim degerine bak hocam.

LoL CPU agirlikli oldugu icin GPU cok yormaz fakat %20-%30'larda calismasi fazla anormal.

GPU agirlikli bir oyun aç LoL disinda orada FPS degerlerine GPU kullanim degerine bak hocam.
Hocam haklısınız evet ama 240 hz monitörüm varsa onu deneyimlemek istiyorum yani kartımda güçlü çok saçma bir olay bunu ayarlamanın bir yolu olmalı diye düşünüyorum rdr2 açtım 2k ultrada onda da 80 fps gpu %40 cpu %50 de kaldı darboğazda yokki neden böyle oluyor bir şey kısıtlıyor sanki anlamadım.

Hocam performans modunda falan olabilir şunları bir deneyin:

Windows Güç Planını Kontrol Et:

Başlat menüsüne "Güç planı" yaz - "Güç planını düzenle" - "Güç seçenekleri"

Burada şunu seçin:

Yüksek Performans (High Performance)

AMD Adrenalin Yazılımında Güç Ayarlarını Kontrol Et:

AMD Adrenalin aç - Sol menüden "Performance" - ardından üstten "Tuning" (Ayarlar) sekmesi.

Burada kartın otomatik modda mı, tasarruf modunda mı çalıştığına bak.

Eğer "Power Saving" tarzı bir şey varsa, "Default" veya "OC" gibi bir moda al.

Ayrıca: "Power Limit" ayarı varsa biraz artırabilirsin (örneğin +10%).

Teşekkür ederim uğraştığınız için hocam, ama dediğiniz ayarlarında tüm ayarlarım yine de yapıyor.

Teşekkür ederim uğraştığınız için hocam, ama dediğiniz ayarlarında tüm ayarlarım yine de yapıyor.

Rica ederim hocam ama ben anlayamadım sebebini neden böyle oldu, aklıma başka fikir gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…