RX 7800XT undervolt değerleri ne olmalı?

lorenxx

Femtopat
Daha fazla  
Selam aleyküm dostlar ASUS TUF Gaming OC modelini satın aldım. Fabrika çıkışlı overclock yapılmış benim cihazda 1080p olunca çok fazla gereksiz elektrik harcıyor. Bu nedenle undervolt yapmak istiyorum bu değerler nasıl olmalı?

O değerleri ellemeyin. Harcayacağı en fazla etki 4 5 TL olur. Olduğu gibi bırakın.

Deneyerek bulmanız gerekiyor. Voltajı 50 düşürün. Sabil olup olmadığına bakın. Stabil çalışıyorsa 10 daha düşürün. Tekrar stabil çalışıyorsa 10 daha düşürün. Stabil çalışmayana kadar voltaj düşürün. Stabil olmadığı değerin bir üstünde kullanın.

@Maxtoric
Undervolt sadece elektrik faturası için değil. Kart daha az ısınır ve daha az voltaj kullandığı için ömrü artar.

Taze alınmış bir karta undervolt gerekmez. Eğer 2 3 senelik kart olsaydı o zaman tavsiye edebilirdim.

Taze alınmış bir karta undervolt gerekmez. Eğer 2 3 senelik kart olsaydı o zaman tavsiye edebilirdim.
Birader dalgami geciyon 300wdan 200wa dustu bu sekil.

Bu şekilde 1080p boşta 35w harciyor neden anlayamadim ama rx 6800 vardı eskiden boşta 8w harciyordu.

Dosya Ekleri

• 20240211_152526.jpg
    261,1 KB · Görüntüleme: 44
Birader dalgami geciyon 300wdan 200wa dustu bu sekil.
Eğer biliyorsanız forumda konu açmayın o zaman. Düşürdüğün 100Watt ile sana başarılar diliyorum. Madem 100W Undervolt yapıyorsun 6800'den devam etseydin o zaman.

@lorenxx
Monitörü 60Hz yapıp güç tüketimine bakabilir misiniz? Muhtemelen 180Hz olduğu için oluyor. RX5700 XT kullanıyorum. 144Hz'de benzer güç tüketimi vardı. Özel çözünürlük ile 140Hz yapınca güzeldi. Sizde kaç Hz yapınca çözülür bilmiyorum.

Aynı 60hz aldincada.

35watt cekiyor her turlu bosta 60 hz dusursemde ayni işlemci 2watt cekiyor.

İşemcinin 15 kati harciyor nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…