RX 7800XT vs RTX 4070

aurora5986

Centipat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle. 1 ay içinde hazır sistem almayı düşünüyorum. Şu an NVIDIA kart kullanıyorum fakat kararsız kaldım. Hem çok pahalılar hem de halihazırda gelecek olan 5000 serisi ve ona gelecek güncellemelerden mahrum kalacağım. Yani hatırladığım kadarıyla 3000 serisine gelmemişti DLSS 3. Radeon kartlarda FSR açısından çok iyi değiller fakat gelecek FSR güncellemelerini alacağım için şu an ona daha yakınım. Dediğim gibi kararsızım. İki markayı kullanmış olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Hocam AMD alın bence yıllardır kullanıyorum NVIDIA da kullandım ama sonra tekrardan AMD geçtim. NVIDIA da güncelleme olayı sıkıntı dediğiniz gibi ama AMD de öyle bir olay yok. Artı olarak AMD F/P ve biraz daha açık kaynak takılıyor.

İfadeler: G2D
7800XT ham olarak daha güçlü bir kart eğer dlss'i önemsemiyorsan ve biraz daha uzun ömürlü bir kart istersen tercih edilebilir.
4070 ise bu teknolojileri kullanıcaksan, blender gibi şeylerde kullanıcaksan, aradaki 3-4bin seni çok etkilemiyorsa tercih edilir.
AMD'nin Ray Traycing performansı daha düşük onuda unutmamak lazım. AFMF2'de DLSS'e büyük rakip olabilir tam versiyonu çıkınca birde herşeyde kullanabilme artısı var AFMF2'nin DLSS aksine.
AMD'nin artık yazılım problemide nerdeyse kalmadı, bence Nvidia'nın XP'den kalma Denetim masası daha büyük sorun.

Bu arada 7800XT'nin üstüne koyup 4070 almaktansa 7900GRE almanı öneririm.

Bende zaten hiç AMD kullanmamıştım en azından deneyim olur diye düşündüm. 5000 serisi gelince güncelleme alamamak pişman etmesin istiyorum.

Ben şu anda drop yemekten müzdarip'im öyle benchmark'ıdır Blender'idir çok bilmiyorum zaten. Bir tek oyun için alacağım, FSR'ın daha iyi bir hale geleceğine inanıyorum. Oyunlarda RT'yi açıcağımı zannetmiyorum sadece Max ayarlarda oynayayim yeter . Hazır sistemlere bakıyorum ve bütçem maksimum 45 bin. Açıkçası hiç denk gelmedim 7900GRE'ye. Bulursanız linkini gönderirseniz sevinirim.

4070. zorlayabilirsen super daha iyi olur.

Yeni teknolojilere erişemiyeceğimden pişman olurmuşum gibi geliyor. Sanırsam tercih etmeyeceğim.

Son düzenleme:
O zaman bunu yapıştırın gitsin hocam.

İki markayı kullanmış olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Ben 1060'dan 3060'a geçtim. Son geliştirmemde ise 4070 ve 7800XT arasında kalmıştım. Aynı sebeplerden ve NVIDIA'nın özellik cimriliğinden dolayı 7800XT'yi seçtim. Şu anki seçimimle gayet mutluyum ve hiç "keşke 4070 alsaydım" dedirtmedi aksine "keşke zamanında 3060 yerine 6700XT alsaydım dedirtti". Ve son zamanlarda AMD de teknolojik açıdan cidden etkileyici şeyler yapmaya başladıda AFMF 2 gibi.

@aurora5986 Arkadaşın attığı sistem gayet iyi bunu alabilirsin, nerdeyse herşeyi tam. Bu fiyata 4070 Superli sistemlerde var ancak onlar bu kadar tam olmuyor 16gb ram 500gb ssd ve stok fanla geliyorlar.

@aurora5986 arkadaşın attığı sistem gayet iyi bunu alabilirsin, neredeyse her şeyi tam. Bu fiyata 4070 Super'li sistemlerde var ancak onlar bu kadar tam olmuyor 16 GB RAM 500GB SSD ve stok fanla geliyorlar.

Evet bu sistemi beğendim. Düşüneceğim bunu. Teşekkürler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…