RX 7900 XT düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

KeljiX

Decapat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHz CL16 Ram CMN32GX4M2Z360
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 Plus CT1000P5PSSD8 1TB
Ekran kartı
XFX SPEEDSTER MERC 310 RX 7900 XT
Anakart
ASUS PRIME B660-PLUS D4
İşlemci
Intel i5-13600K
Ray Tracing kapalıyken 80-90 ortalama FPS alıyorum. Ray Tracing açınca rezalet oluyor.
FSR açınca Ray Tracing kapalıyken 120-130 FPS arası oluyor. Ray Tracing açınca ortalama 18 FPS oluyor.

Aşağıdaki linkten fotoğraftaki performansın videosunu izleyebilirsiniz.

1694424769066.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ve diğer videolarda RX 7900 XT'nin performansı daha yüksek görünüyor.

Ray Tracing kapalıyken 80-90 ortalama FPS alıyorum. Ray Tracing açınca rezalet oluyor.
FSR açınca Ray Tracing kapalıyken 120-130 FPS arası oluyor. Ray Tracing açınca ortalama 18 FPS oluyor.

Aşağıdaki linkten fotoğraftaki performansın videosunu izleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1940375

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ve diğer videolarda RX 7900 XT'nin performansı daha yüksek görünüyor.

AMD kartlarin ray traycing performansı cok dusuk raytraycing NVIDIA kartlarda cok daha iyi calisiyor kart dusuk performans vermiyor. Raytarycing AMD kartlarda cok dusuk performans veriyor siz FSR'i kullanin.

Path Tracing'i kapatın. O henüz prototip aşamasında olan bir teknoloji. Bende de RX-7900-XTX var, path tracing hariç her şey ultrada ve 50 FPS'in altına düşmüyor.

Yön izleme Path tracing değil mi? Kapatıp dener misiniz? Videoda da kaplı olarak görüyorum.
Diyorsun ki RX 7900 XT ile 18 FPS alması normal yani.
1694428125584.png

Path Tracing'i kapatın. O henüz prototip aşamasında olan bir teknoloji. Bende de RX-7900-XTX var, path tracing hariç her şey ultrada ve 50 FPS'in altına düşmüyor.
Hocam sisteminizi söyleyebilir misiniz ? Ben de bu hafta 7900 xtx'li bir sistem topladım. Birleştirmeme iki gün var.Sizin sisteme bakarak tahmini nasıl performans alırım merak ediyorum.

Yön izleme Path tracing değil mi? Kapatıp dener misiniz? Videoda da kaplı olarak görüyorum.

Eki Görüntüle 1940434

Hocam sisteminizi söyleyebilir misiniz? Ben de bu hafta 7900 XTX'li bir sistem topladım. Birleştirmeme iki gün var. Sizin sisteme bakarak tahmini nasıl performans alırım merak ediyorum.

Ekran Kartı: Sapphire RX 7900 XTX Nitro+ Vapor-X
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
RAM: Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 6000MHz CL30 DDR5
Anakart: ASUS ROG STRIX X670E-E Gaming Wi-Fi
SSD: Samsung 990Pro 2 TB
İşlemci soğutuc: Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Güç kaynağı: ASUS 1000W ROG Thor 1000P V2 80+ Platinum
Kasa: Cooler Master HAF-500

fsr kapalı

1694430288450.png

fsr açık

1694429975416.png

FPS düzeldi. Teşekkür ederim.
Attığım videodaki sıcaklık değerleri sizce iyi mi?

işlemci 70-78 arası geziyor. Arada 80-83 arası ani çıkışlar oluyor.
GPU genel sıcaklık 55-70 hotspot 90-95 arası oluyor.

Birde bu path düşüklüğü cyberpunk optimizasyonuyla mı alakalı yoksa nvidia kartlarda daha mı iyi?

fsr kapalı

Eki Görüntüle 1940478

fsr açık

Eki Görüntüle 1940464

FPS düzeldi. Teşekkür ederim.
Attığım videodaki sıcaklık değerleri sizce iyi mi?

işlemci 70-78 arası geziyor. Arada 80-83 arası ani çıkışlar oluyor.
GPU genel sıcaklık 55-70 hotspot 90-95 arası oluyor.

Birde bu path düşüklüğü cyberpunk optimizasyonuyla mı alakalı yoksa nvidia kartlarda daha mı iyi?
O oyunda kendi değerlerim nasıldı hatırlamıyorum. Akşam oynadığımda bakarım.

Path Tracing NVidia'nın geliştirdiği bir teknoloji henüz hiçbir ekran kartında doğru düzgün çalışmıyor. Emekleme aşamasında diyebiliriz. Tek denendiği oyun Cyberpunk 2077 diye biliyorum.

Bu arada bence FSR kullanmayın. O ekran kartı Cyberpunk 2077 için fazlasıyla yeterli.

O oyunda kendi değerlerim nasıldı hatırlamıyorum. Akşam oynadığımda bakarım.

Path Tracing NVidia'nın geliştirdiği bir teknoloji henüz hiçbir ekran kartında doğru düzgün çalışmıyor. Emekleme aşamasında diyebiliriz. Tek denendiği oyun Cyberpunk 2077 diye biliyorum.

Bu arada bence FSR kullanmayın. O ekran kartı Cyberpunk 2077 için fazlasıyla yeterli.

Tamamdır, haber bekliyorum.
80-90 fps arası alıyor. Herhalde fsr olmadan normal değerdir diye düşünüyorum.
Yalnız hocam her oyunda olduğu gibi bunda da şöyle bir problem yaşıyorum.
Packler geç yükleniyor. Mesela yerdeki gölgeler, su birikintileri vs. gibi packler ilerledikçe geliyor. Normalde ilerisini oyun yükler akabinde yaklaştığında sonradan yüklediğini hissetmezsin fakat bende ben yaklaşınca yüklüyor ve acayip rahatsız ediyor. Acaba bunu çözmenin bir yolu var mı?

Bahsettiğiniz durum "texture pop-in" gibi görünüyor. Bunu yaşamamanız lazım. Her oyunda demişsiniz bir de. Şahsen neden bu sorunu yaşadaığınızı bilmiyorum, bu sorunlar genellikle oyun çıktıktan bir süre sonra patch vs. ile çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı