RX 7900 XT hangi işlemci alınmalı?

embraceit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Sapphire pulse RX 7900 GRE
Bu tarz bir konu açmıştım önceden ama tam cevabını alamadım şimdi bottleneck Calculator'a baktım Ryzen 9 5900X ile darboğaz yapmıyor ama oynadığım bazı oyunlarda %20 falan gösteriyor. Ryzen 9 7900 ile denedim darboğaz yapmıyor oynadığım oyunlarda yani ne yapmam lazım, Ryzen 9 5900X'e mi geçeyim yoksa AM5 sisteme mi geçeyim? AM5 önerirseniz en az 6 ay sonra yapabilirim onu.
Not: 2K monitörüm var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz siteleri yanlış bilgi veriyor.
Bütçe ne kadar ve mevcut sisteminizi belirtin.

Biliyorum da insanın kafasını karıştırıyor yine de sistemim RX 7900 XT Ryzen 5 5600X Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W 80+ PSU 32 GB RAM (4x8 3200MHz) ve 2K monitör bütçem eğer gerekli değilse Ryzen 9 5900X almak eğer gerekliyse AM5 sisteme geçmek öyle diyeyim 6 ay sonra taksitim bitiyor o yüzden tam belirtemiyorum şu an ama tavsiyenize ihtiyacım var.

5900X fiyatına 7700X bulunuyor, bu işlemciler bu fiyattan alınmaz.
AM5 bu halükarda daha mantıklı olacaktır, 7600 gibi serin bir işlemci ile kule tipi alınabilir.
Mevcut bütçeniz ne kadar?

5900X fiyatına 7700X bulunuyor, bu işlemciler bu fiyattan alınmaz.
AM5 bu halükarda daha mantıklı olacaktır, 7600 gibi serin bir işlemci ile kule tipi alınabilir.
Mevcut bütçeniz ne kadar?

Hocam eğer dediğiniz gibi AM5 mantıklı ise 6 ay sonra en fazla 20k bütçe ayırabilirim dediğim gibi taksit ödüyorum fazla gelir şu an alırsam böyle diyeyim size.

Hocam darboğaz konusu hakkında bilginiz varsa konuma bakar mısınız? Tek siz değil gören herkesin bakmasını rica ediyorum.

Hocam eğer dediğiniz gibi AM5 mantıklı ise 6 ay sonra en fazla 20k bütçe ayırabilirim dediğim gibi taksit ödüyorum fazla gelir şu an alırsam böyle diyeyim size.
Yükseltme için bütçenizi denkleştirdiğiniz zaman yeniden konu açmanız daha iyi olur.

Başkasının konusunda kendi konunuz için yardım istemeniz kurallara aykırı ceza alabilirsiniz, böyle bir durumda etiket atmanız daha iyi olur.

Anladım hocam tabii ki darboğaz yapıyor ekran kartı güçlü olduğu için onu biliyorum ama kesin çözümünü aramak için konuyu açmıştım teşekkürler tekrardan.

Son bir şey daha söyleyeyim hocam şöyle yapayım o zaman arkadaş Ryzen 5 7600 önermişti ben AM5 sisteme geçeceğim zaman Ryzen 5 7600X alayım Gigabyte markasından bir anakart beğendim AM5 onu alayım sonrasında RAM'lere bakayım DDR5 olarak hesaplarıma göre 20k altında tutuyor belki işlemciyi daha erken bile alabilirim belirttiğim tarih dışında. RTX 4090'ı bile besliyor testlerine bakarsak eğer RX 7900XT'yi de rahatça besler diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
7600X gerek yok, arada aman aman performans farkı yok buna rağmen 7600X epey sıcak bir işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…