RX 7900 XT vs 4070 Ti

Bütçe
15.000 & 20.000

muhammedalig

Femtopat
Daha fazla  
RTX 4060 kartımı 7900 XT ile takas yapıp 15.000 nakit ile üstüne tamamlayacağım.
Ya da 4070 Ti ile takas ve üstüne 18.000-20.000 bütçe tamamlayacağım, hangisi daha mantıklı bir seçenek olur?
Tamamen marka takıntısı olmadan bütçeye ve performansa bakılarak bir yorum yapılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 4070 yetersiz olduğu zaman 7900 XT'nin güncel kalacağına şahsen inanmıyorum. Yükselirkende batarkende beraberler.

İkisi de dediğin gibi birbirini takip eden kartlar ama 4070 Ti'ın VRAM'ın yetersiz kaldığı yerde 7900 XT problem çıkarmayacak ki ilerleyen zamanlarda üst düzey oyunlarda VRAM'in önemini anlayacağız diye düşünüyorum.

İkisi de dediğin gibi birbirini takip eden kartlar ama 4070 Ti'ın VRAM'ın yetersiz kaldığı yerde 7900 XT problem çıkarmayacak ki ilerleyen zamanlarda üst düzey oyunlarda VRAM'in önemini anlayacağız diye düşünüyorum.

4070'in vraminin yetmediği yerde AMD VRAM yetmesine rağmen yetersiz kalmayacaksa AMD NVIDIA'yı batırırdı. Tabii ki fazla VRAM iyidir ama ikisi de çok uzak kartlar değiller 4070 öldüğünde 7900 XT de ölüm döşeğinde olacaktır diye düşünüyorum.

4070'in vraminin yetmediği yerde AMD VRAM yetmesine rağmen yetersiz kalmayacaksa AMD NVIDIA'yı batırırdı. Tabii ki fazla VRAM iyidir ama ikisi de çok uzak kartlar değiller 4070 öldüğünde 7900 XT de ölüm döşeğinde olacaktır diye düşünüyorum.

Doğrudur hocam ama 7900 XT'nin fazla VRAM'i, gelecekte daha yüksek çözünürlük ve detaylı grafiklerde avantaj sağlayacaktır, ancak, NVIDIA'nın 4070 Ti gibi kartlarının yazılım ve optimizasyonları bir yandan VRAM sınırlamalarını dengeleyecek kadar güçlü olabilir. Yani, bazı oyunlarda 4070 Ti yeterli bazı oyunlarda 7900 XT yeterli. Bahsetmek istediğim VRAM gelecekte daha sürdürülebilir bir performans sunabilir.
Umuyorum ki beni 4-5 sene idare etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı