RX 7900 XTX Sorunlu Bir Ekran Kartıdır

Sabura48

Hectopat
Merhaba, maalesef ki RX 7900 XTX kartı Heatsink, Vapor chamber buharlaşma sorunları ve bunların yanında gelen 110 dereceleri gören sıcaklık problemleri ile çıktı. Aibler gelene kadar bu karttan uzak durun arkadaşlar. Bunun hakkında bir inceleme yapılsa güzel olur çünkü bu büyük bir sorun AMD'nin kartları geri çağırması gerekebilir. RTX 4090'nın güç kablosuyla dalga geçiliyordu ne hallere düşüldü. Bu konuyu açma sebebim hâlâ bazı arkadaşların araştırma yapmadan RTX 4080 yerine bunu al daha F/P deyip kullanıcıları yönlendirmesidir. Bu arkadaşların iyi niyetli olduğuna inanıyorum lakin böyle sorunlu bir karta yönlendirme yapmak yanlış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek bilgi AMD hatasını kabullenmiş ve sorunlu kartları iade alacağına dair söylentiler söyleniyor. Arkadaşlar aib modellerin yaygınlaşması ile bu karta yönelmek daha mantıklı gibi.

AMD hatasını kabullense ne olcak. Örneğin bugün forumda sırf AMD ile ilgili kaç konu gördüm. Oyun oynuyor bir kişi diyelim inceleme yapmış, oyuna girmiş. Çeşitli değerler anormal, altına birisi yazmış Radeon Software'dan şu ayarı yapman lazım diye. Şunu kabul edelim arkadaşlar parası olan bir insan Intel + Nvidia alır ve bir daha da arkasına bakmaz. AMD işlemcilerde de RAM frekansı yükseltmek ve çeşitli noktalarda hatalar meydana geliyor. Paranız varsa Intel + Nvidia kesinlikle.

Evet sorun zaten burada. Vapor chamber buharlaşması ile heatsinke geri dönülmez zarar verdiği konuşuluyor. Tasarımda sorun var.
Ayrıca rakibi Nvidia 75-80 derecelerde hot spot olayında.

AMD hatasını kabullense ne olcak. Örneğin bugün forumda sırf AMD ile ilgili kaç konu gördüm. Oyun oynuyor bir kişi diyelim inceleme yapmış, oyuna girmiş. Çeşitli değerler anormal, altına birisi yazmış Radeon Software'dan şu ayarı yapman lazım diye. Şunu kabul edelim arkadaşlar parası olan bir insan Intel + Nvidia alır ve bir daha da arkasına bakmaz. AMD işlemcilerde de RAM frekansı yükseltmek ve çeşitli noktalarda hatalar meydana geliyor. Paranız varsa Intel + Nvidia kesinlikle.
Hocam AMD ryzen işlemcilerden başım ağrımadı hiç ama kendi kendini yakan fxler vardı önceden. Yine de işlemci konusunda iyiler bence.

AMD hatasını kabullense ne olacak. Örneğin bugün forumda sırf AMD ile ilgili kaç konu gördüm. Oyun oynuyor bir kişi diyelim inceleme yapmış, oyuna girmiş. Çeşitli değerler anormal, altına birisi yazmış Radeon Software'dan şu ayarı yapman lazım diye. Şunu kabul edelim arkadaşlar parası olan bir insan Intel + NVIDIA alır ve bir daha da arkasına bakmaz. AMD işlemcilerde de RAM frekansı yükseltmek ve çeşitli noktalarda hatalar meydana geliyor. Paranız varsa Intel + NVIDIA kesinlikle.

Ekran kartında evet doğru lakin işlemci konusunda katılmıyorum, hem platform ömrü hem de bellek frekansı kanadında çok iyi işler çıkarılıyor, bellek kontrolcüsü AM4 işlemcilere göre daha da iyi artık öyle kolay kolay hata almazsınız fakat GPU kanadında bir devrim gerçekleşmesi gerek yetişebilmesi için.

Ayrıca rakibi NVIDIA 75-80 derecelerde hot spot olayında.

6000 serisi de aynı şekilde XFX ve Sapphire giriş modelleri hariç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı