RX 7900XT ekran kartını 550W PSU ile kullanmak sorun oluşturur mu?

Furkan_25_16

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar.
DDR4 sistemimden DDR5 sisteme geçis yaptım ve RX 6700XT ekran kartımdan RX 7900 XT ekran kartına geçiş yaptım.
Lakin sizlere bir konuda danışmak istiyorum.
Normal olarak AMD'nin sistem için önerdiği güç kaynagi 750W.
Benim sistemimde ise 550W bir güç kaynağı var lakin kaliteli olduğunu düşünüyorum ve kendisine güvenmek istiyorum. 12v kanalından 549W verebiliyor. Açıkçası şu anlık güç kaynağında upgrade'e gidemem. Sistemde testler yaptığımda Cyberpunk oyununda 4K Ultra+FSR kalite ayarlarında oyunda 60+akıcı bir sekilde oynayabildim ve sistemde herhangi bir kapanma vs. olmadı.
İleride bana bir sıkıntı oluşturur mu, kullanmaya devam etmeli miyim?
Sistemim şu şekilde.
MSI B650M-B anakart.
R5 7500F işlemci.
Sapphire Pulse RX 7900 XT ekran kartı.
JPG Blade 32 GB 6400 MT/s CL32 RAM.
Corsair CX550F RGB modüler Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cyber'da sıkıntı olmadıysa genel olarak muhtemelen olmaz lakin ilk fırsatta da güncelleyin. Undervolt yaparak güç tüketimini biraz daha düşükte tutabilirsiniz. Birde oyunları 60 fps'e kitleyerek ekran kartının daha fazla güç çekmesinin de önüne geçebilirsiniz.

Selamlar arkadaşlar.
DDR4 sistemimden DDR5 sisteme geçis yaptım ve RX 6700XT ekran kartımdan RX 7900 XT ekran kartına geçiş yaptım.
Lakin sizlere bir konuda danışmak istiyorum.
Normal olarak AMD'nin sistem için önerdiği güç kaynagi 750W.
Benim sistemimde ise 550W bir güç kaynağı var lakin kaliteli olduğunu düşünüyorum ve kendisine güvenmek istiyorum. 12v kanalından 549W verebiliyor. Açıkçası şu anlık güç kaynağında Upgrade'e gidemem. Sistemde testler yaptığımda Cyberpunk oyununda 4K Ultra+FSR kalite ayarlarında oyunda 60+akıcı bir sekilde oynayabildim ve sistemde herhangi bir kapanma vs. olmadı.
İleride bana bir sıkıntı oluşturur mu, kullanmaya devam etmeli miyim?
Sistemim şu şekilde.
MSI B650M-B anakart.
R5 7500F işlemci.
Sapphire Pulse RX 7900 XT ekran kartı.
JPG Blade 32 GB 6400 MT/s CL32 RAM.
Corsair CX550F RGB modüler Power Supply.

Bileşenlerinde sıkıntı çıkabilir o kadar parayı riske atmak istersen kullan

Cyber'da sıkıntı olmadıysa genel olarak muhtemelen olmaz lakin ilk fırsatta da güncelleyin. Undervolt yaparak güç tüketimini biraz daha düşükte tutabilirsiniz. Birde oyunları 60 fps'e kitleyerek ekran kartının daha fazla güç çekmesinin de önüne geçebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam. O zaman freesync açmak geçiçi olarak en mantıklı çözüm olacak gibi duruyor. Elim bir kaç ay sonra bollanınca güzel bir psu ya geçme niyetindeyim.

Bileşenlerinde sıkıntı çıkabilir o kadar parayı riske atmak istersen kullan
Haklısınız hocam bu devirde para asla kolay kazanılmıyor. Lakin ben bir umut sormak istedim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı