RX 7900XT veya RTX 4070 Ti sistem toplama

Bütçe
50000
Bu ikisinden biri olacaksa 7900 XT tokatlar.
VRam ve raw performans olarak tokatlar ancak dlss teknolojisi kafamı karıştırıyor (ray tracing umrumda değil). Ayrıca AMD driver konusunda sorunlu diyorlar, driverları nasıldır acaba? 50k verdiğim bir sistemin çalışmadığını görmek üzer.

Ek olarak resimde topladığım sistem uyumlu mudur, parça değişmem gerekir mi?

Gerçetken sorunlu olsa zaten 7900 XT satılmazdı en başında. Sorunlu diyenler 7 yıl önce çıkan bir AMD kartında sorun yaşadı diye her kartı sorunlu sananlar. AMD FSR 3'ün geldiğini duyurdu, hatta 7000 serisi kartları neredeyse her oyunda kullanabilecek bu özelliği Hyper RX sayesinde. İsterseniz o kartla Ray Tracing bile kullanabilirsiniz hala. 3080 Ti'ye eş değer Ray Tracing performansı var.

Yine de 4070 ile aynı seviyede olmadığı için pek adil değil gibi ama yinede tercih meselesi.
Evet 1-2 tık daha güçlü 4070ti'dan ancak driver meselesi korkutuyor beni. Bilgi sahibi biri aydınlatırsa sevinirim.

FSR 3'ü gördüm gerçekten çok iyi gözüküyor, DLSS 3.0 etmese bile yakın gibi duruyor. Dediğim gibi ray tracing kullanma niyetim yok, belki nadiren açarım. Driver konusunda stabilse tercihimi AMD'den yana kullanacam gibi. Ayrıca resimdeki sistem hakkında yorumunuz nedir, uyumlu mudur, değiştirsen daha iyi olur dediğiniz bir parça falan var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…