RX 9060 XT 16 GB alınır mı?

efeyakn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, elimde yaklaşık 8000TL var şu anki ekran kartımı da satıp 20 bine tamamlayacağım ve beni üniversite boyunca götürebilecek bir ekran kartına yükseltmek istiyorum. Şu anki işlemcim Ryzen 5 5600 sizce RX 9060XT alınır mı? Ve oyunlarda kasacak kadar darboğaz yapar mı? Onun yerine farklı bir tavsiyeniz var mıdır?

1. 9060 XT 16 GB ekran kartı alınır.
2. Üniversite boyunca rahat rahat kullanırsınız.
3. Darboğaz sistemi kastıracak, sisteme zarar verecek bir olay değildir. Ekran kartı tam verimde çalışmaz ve sallıyorum %70 olarak çalışır. Siz %70 çalıştığı kadarıyla performans alırsınız.
4. Darboğaz yaşayacaksınız diye ekran kartı düşürmeye gerek yok. 5600 işlemcisi 1080p'de çok az darboğaz yaşatabilir ama üst düzey bir şey beklemeyin. 2K'da zaten besler.

1. 9060 XT 16 GB ekran kartı alınır.
2. üniversite boyunca rahat rahat kullanırsınız.
3. darboğaz sistemi kastıracak, sisteme zarar verecek bir olay değildir. Ekran kartı tam verimde çalışmaz ve sallıyorum %70 olarak çalışır. Siz %70 çalıştığı kadarıyla performans alırsınız.
4. darboğaz yaşayacaksınız diye ekran kartı düşürmeye gerek yok. 5600 işlemcisi 1080P'de çok az darboğaz yaşatabilir ama üst düzey bir şey beklemeyin. 2K'da zaten besler.

Hocam kusura bakmayın üst düzey beklemeyin derken kastettiğinizi anlamadım. Yani ekran kartının gücünü cok da kullanamam mı?

@efeyakn, darboğazı çok üst düzeylerde yaşamazsınız demek istedim.

@efeyakn, kişisel olarak Sapphire öneririm ama hangisi ucuz ise onu tercih edebilirsin.

@efeyakn, kişisel olarak Sapphire öneririm ama hangisi ucuz ise onu tercih edebilirsin.

Fan sayısının çok bir etkisi olmaz derseniz Sapphire alacağım. Bazı konularda 3 fanlının daha hızlı soguyacagı bu yüzden az sesli calısacagından bahsetmişler o aklıma takıldı hocam.

Hocam şimdi araştırıp ikinci el RTX 3080 buldum 2 bin TL daha ucuza geliyor MSI versiyonu 12 GB VRAM'lı alınır mı sizce?

Son düzenleme:
@efeyakn, ben kişisel olarak 9060 XT alırdım. 3080 saf güç olarak biraz daha güçlü olsa da teknoloji bakımından çok geri. 15K bütçeye de 3080 değil, 6900XT alırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı