Senin tercihin, bende RX 9060 XT var ve çoğu ağır oyunda en yüksek ayarda 70 80 FPS alıyorum. Kaldı ki FPS farkları da yok denecek kadar az iki kart arasında. CUDA, yapay zeka ağırlıklı bir iş yapıyorsan 5060 Ti almazsın diye düşünüyorum kaldı ki aradaki farka değecek bir kart değil RTX 5060 Ti. Yapıştır geç RX 9060 XT'yi pişman olmazsın. MFG gibi özellikler zaten AMD'de de gayet başarılı çalışmakta sadece oyunların entegrasyonu biraz yavaş kalıyor. Kaldı ki 2K en yüksek ayarlarda oynuyorum gerek bile duymuyorum o tarz şeylere.
Ben de kart seçerken aradaki sürücü desteği, yapay zeka özellikleri cartı curtu dikkat edeyim diyordum ama anladım ki hiç gerek yokmuş. İkisinin karşılaştırmalarına bakacak olursan çoğu yerde AMD'nin FG'si çok daha iyi çalışıyor yeni sürümüyle beraber. RX 9060 XT 2K Gaming için giriş seviyesi bir model diyorlardı Reddit'lerde yabancı postları bile okudum ve korkmuştum ki 2K için yetersiz kalacak bu kart ancak tamamen tersine çevirmeyi başardı bu durumu her şeyi yapıyor kart hiçbir sıkıntısını görmedim 2 aydır.
Tek pişmanlığım biraz daha koyup uygun fiyattayken RX 9070 XT almamak oldu benim için.
Kaldı ki sana bunları düşündüren de geçmişte aynı konuların defalarca açılıp "Ya abi AMD'nin sürücü sıkıntısı vaaaar, oyunlarda çökme oluyooo" tarzında boş boş mesajlar atan NVIDIA fanlarının ta kendisi.
Şimdi bir tanesi denk gelirse, cevap vermem bana savunma yapmasın.