RX 9060 XT ve 8400F sistem darboğaz yapar mı?

Wanzy3

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İnce hesap üzerinden RX 9060 XT 16 GB, Ryzen 5 8400F, 16 GB DDR5 6000 MHz RAM, 1 TB SSD DDR5 sistem aldım. İşlemcim pek iyi bir şey değil biliyorum sorum ekran kartı tarafına. Spider-Man Remastered oynuyorum oynarken Frame Gen ve FSR3 açimmi 2.si ekran kartı %80 kullanımlarda bile 60-63 derecelere çıkıyor normal mi ve bu sistem darboğaz yapar mı? Bilgilendirirseniz sevinirim :)

İnce hesap üzerinden RX 9060 XT 16 GB, Ryzen 5 8400F, 16 GB DDR5 6000 MHz RAM, 1 TB SSD DDR5 sistem aldım. İşlemcim pek iyi bir şey değil biliyorum sorum ekran kartı tarafına. Spider-Man Remastered oynuyorum oynarken Frame Gen ve FSR3 açimmi 2.si ekran kartı %80 kullanımlarda bile 60-63 derecelere çıkıyor normal mi ve bu sistem darboğaz yapar mı? Bilgilendirirseniz sevinirim :)

Hocam bu sıcaklıklar gayet ideal ancak İncehesap üzerinden yapılan birçok alışveriş yorumları biraz pürüzlü umarım siz sorun yaşamazsınız darboğaz 1080P'de biraz olur ancak 2K'da çok sorun olmaz FSR ise açabilirsiniz ancak quality yapmanızı öneririm yoksa ekranda bozulmalar ve yırtıklar oluşuyor.

Hocam bu sıcaklıklar gayet ideal ancak İncehesap üzerinden yapılan birçok alışveriş yorumları biraz pürüzlü umarım siz sorun yaşamazsınız darboğaz 1080P'de biraz olur ancak 2K'da çok sorun olmaz FSR ise açabilirsiniz ancak quality yapmanızı öneririm yoksa ekranda bozulmalar ve yırtıklar oluşuyor.
Hocam şimdi beni iyice aydınlatır mısın? Şuan 165 hz monitör var ve hdm kablo vardı bu ekran kartına hdm takınca 60 hz üstüne çıkmıyo bu sorunu DP alıp 2/3 güne çözücem de yani elimde 1920*1080 monitör var 165 hz 2kdan tam olarak kastedilen ne oluyo oyun ayarımı? Şuan herşey yüksek ayarda Spider-Man de ve fsr fln açık değilken 80/110 değişiyo

Hocam şimdi beni iyice aydınlatır mısın? Şu an 165 Hz monitör var ve hdm kablo vardı bu ekran kartına hdm takınca 60 Hz üstüne çıkmıyor bu sorunu DP alıp 2/3 güne çözeceğim de yani elimde 1920*1080 monitör var 165 Hz 2K'den tam olarak kastedilen ne oluyor oyun ayarı mı? Şu an her şey yüksek ayarda Spider-Man'de ve FSR falan açık değilken 80/110 değişiyor.

Hocam 2K dediğim evet oyunun çözünürlük ayarı ancak monitörünüz gördüğüm kadarıyla desteklemiyor yani gereksiz olur onu açmanız bilgisayarı yorar sadece 1920*1080'de oynamaya devam edebilirsiniz. FSR açarsanız fpsniz artar ancak dediğim gibi quality modda açmanızı tavsiye ederim.

Hocam 2K dediğim evet oyunun çözünürlük ayarı ancak monitörünüz gördüğüm kadarıyla desteklemiyor yani gereksiz olur onu açmanız bilgisayarı yorar sadece 1920*1080'de oynamaya devam edebilirsiniz. FSR açarsanız fpsniz artar ancak dediğim gibi quality modda açmanızı tavsiye ederim.
Hocam fsr3 doğrusu hiç fps fark ettirmedi denemedim ama frame gen baya fps arttırdı onun hakkını yiyemem 2. Quality dediğiniz şey nedir ve ne işe yarıyo?

Hocam FSR3 doğrusu hiç FPS fark ettirmedi denemedim ama Frame Gen bayağı FPS arttırdı onun hakkını yiyemem 2. quality dediğiniz şey nedir ve ne işe yarıyor?

Quality dediğim ayar FSR teknolojisinin görüntüyü bozmadan performansınızı artırmayı sağlar ancak FPS'yi artırmıyorsa Frame Gen kullanmanızda bir sakınca yok.

Quality dediğim ayar FSR teknolojisinin görüntüyü bozmadan performansınızı artırmayı sağlar ancak FPS'yi artırmıyorsa Frame Gen kullanmanızda bir sakınca yok.
Frame gen fsr gibi şeyler ekran kartına yük bindirirmi veya aksine azaltır mı?

Frame Gen FSR gibi şeyler ekran kartına yük bindirirmi veya aksine azaltır mı?

Hocam FSR görüntüyü daha düşük çözünürlükte render işlemi yapıp sonra yazılımsal olarak yükseltir yani ekran kartı üzerindeki yükü azaltır Frame Gen ise görüntüye yapay zeka ile kareler ekler yani FPS'yi yapay olarak yükseltir ancak bu ekran kartına biraz yük bindirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı