RX 9060XT sistem nasıl?

memetomuro

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, sistem topluyorum tek tek ama özellikle RAM aklıma takıldı çünkü fiyatı diğer yerlere göre çok düşük.
Bu ram:https://www.sinerji.gen.tr/patriot-...g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.40.2
Güvenilir midir sahte çıkma şansı var mıdır?

Ayrıca kuracağım sistem hakkında tavsiyesi olanlar varsa sevinirim Total bütçe 40 bin ve ekran karrını 9060XT düşünüyorum gelecekte 2 nesil sonra yine 9060 benzeri bir karta geçmeyi istiyorum sistemi değişmeden.

Ekran kartı R9060XT.
RAM Patriot CL30 32 GB 6000MHz 3800TL.
İşlemci 7500F tray 5560TL.
Kasa+PSU XPG Valor mesh 750W 80+Gold 4480TL (İyzico kampanyası ike 3500TL olacak)
Anakart ASUS Prime B650M k 4500TL (seçmemin sebebi PCIe 5.0 desteklemesi ekran kartıda 5.0 olacak. İnternette bazı videolarda FSR 4.0 ile PCIe 5.0 fark oluşturuyor gibiydi)
SSD 1 TB KC3000 3550TL.
Soğutucu peerles assasin 120 SE 1200TL.
Ekstra olarak bütçesen ayrı SLE-1000VA UPS 2500TL(kampanya)

Şimdiden teşekkürler.

Kasa olarak buna bakabilirsin.

M

Teşekkür ederim yorum için.
Kasa çok daha güzel ve geniş duruyor fakat XPG seçmemin sebebi Kyber model PSU idi sizce PSU değişmeye değer midir?

Anakart çok mu ucuz sanki?

Evet maalesef PCI-e5.0 destekeleyen diğer anakartlar 2500 TL fark istiyor benim işlemcimde 65W'lık olduğu için yükseltmemeye karar verdim aslında MSI 650M p veya BIOSTAR B650M düşünüyordum.

Şu an için PCI5.0 destekleyen bir PSU ihtiyacın yok çünkü zaten AMD PCI 5.0 hala desteklemiyor. Onun dışında Gold veya Bronze olması çok fazla PSU'nun kalitesini göstermese de BitFenix kasa ve PSU konusunda kötü bir geri dönüş görmedim. Harici satılan kaliteli PSU'ları da var. O yüzden bana kalırsa sadece Gold diye kötü bir kasa almak yerine BitFenix Bronze ama kasası daha iyi bir model daha mantıklı bana kalırsa.

SSD'yi Kioxia G2 yap RAM'i XPG Lancer'a yükselt o RAM'ler sıkıntılı.

RAM'ler aynı kalabilir. Birebir B650M-K ve BIOSTAR B650 anakartlarında Patriot'ları kullananlar var. Sırf 3-5 kişi Patriot RAM ile sıkıntı yaşadı diye hemen boşa SSD'yi G2'ye düşürmenin bir anlamı yok.

RAM'ler aynı kalabilir. Birebir B650M-K ve BIOSTAR B650 anakartlarında Patriot'ları kullananlar var. Sırf 3-5 kişi Patriot RAM ile sıkıntı yaşadı diye hemen boşa SSD'yi g2'ye düşürmenin bir anlamı yok.

Garantiye almak varken niye riske girsin ki?

Garantiye almak varken niye riske girsin ki?

Ürün sıkıntı çıkarsa sorunsuz iade gerçekleştirebilir. 1000 kişide 5 kişi hata yaşadı diye herkes hata yaşayacak gözüyle bakılıyor.

Arkadaşımda 9070XT sistem kuruyor hepimiz Eagle AX anakart önerdik adama gelen ürün bozuktu. Şimdi iade alıyor tekrar satın alacak mesela.

Ben gene de XPG Lancer alınması tarafındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…