RX 9060XT vs RX 7800XT

İyi hoş herkes 7800 XT demiş de zorunlu RT olayını kimse hesaba katmıyor. İşin içine RT girince 7800 XT geriye düşüyor ve bunun daha FSR 4 olayı da var. Eski oyunlarda evet 7800 XT daha önde kalır zorunlu RT yok FSR 4 yok ama bu kartın gideceği en azından 2 sene var sonuçta. Ben olsam 9060 XT düşünürüm zorunlu RT saçmalığı sektöre girdi çünkü.

Online oyunlarda RT gibi teknolojili kuulanmayı kimse tercih etmez arkadaş aktif olarak sadece Online oyunlar oynuyormuş o yüzden 7800XT çok daha mantıklı ayrıca hangi şartlarda 2 sene bu kartın 1080 de gideceği hiç değilse 3-5 yılı rahat var.

Online oyunlarda RT gibi teknolojili kuulanmayı kimse tercih etmez arkadaş aktif olarak sadece Online oyunlar oynuyormuş o yüzden 7800XT çok daha mantıklı ayrıca hangi şartlarda 2 sene bu kartın 1080 de gideceği hiç değilse 3-5 yılı rahat var.
Normal şartlarda 1080p için kullanılmaz bu kart çoğunlukla. Ben Online oynayacağını hesaba katmadan yazdım zaten 1440p'de bu kart pek uzun ömürlü sayılmaz FSR 4 olmadan pek güçlü değil. Zaten en az 2 sene ondan dedim belki arkadaş değiştirir falan diye. Online oynayacaksa çok fark etmiyor ama Online oyun için Nvidia Reflex falan kullanmak adına 5000 serisi bir kart almak daha iyi olur bence. DLSS FSR kullanılmaz ama diğer Nvidia teknolojileri daha işe yarar gibi.

İyi hoş herkes 7800 XT demiş de zorunlu RT olayını kimse hesaba katmıyor. İşin içine RT girince 7800 XT geriye düşüyor ve bunun daha FSR 4 olayı da var. Eski oyunlarda evet 7800 XT daha önde kalır zorunlu RT yok FSR 4 yok ama bu kartın gideceği en azından 2 sene var sonuçta. Ben olsam 9060 XT düşünürüm zorunlu RT saçmalığı sektöre girdi çünkü.

Hocam RX 9060XT de FSR gelme muhabbeti yok. FSR 4 donanım ile çalışıyor ve RX 9060XT de bu donanımı koymadılar.

Hocam ayrıca rx 9060 xt de 32 rt çekirdeği yazıyor ama yanlışım varsa düzeltin.Bu sayı rx 7800xt de 60 olarak belirtilmiş.

Hocam RX 9060XT de FSR gelme muhabbeti yok. FSR 4 donanım ile çalışıyor ve RX 9060XT de bu donanımı koymadılar.

Hocam ayrıca rx 9060 xt de 32 rt çekirdeği yazıyor ama yanlışım varsa düzeltin.Bu sayı rx 7800xt de 60 olarak belirtilmiş.
İşte var hocam dediğiniz gibi FSR 4 donanım ile çalışıyor ve bu donanım yani RDNA 4 mimarili 9000 serisi her kartta var. 7000 serisi ile FSR 4 kullanamazken 9000 ile kullanabilirsiniz. 9060 XT'de kaç rt çekirdeği var bilmiyorum ama her türlü 7800 XT'den iyi. RT açıkken 9060 XT normal olarak daha fazla performans veriyor. Aradaki fark kaç fps oynar bilmiyorum sadece dediğim gibi RT olarak 9060 xt daha iyi FSR 4 falan derken aradaki fiyat farkı da olunca bence 7800 XT almanın pek manası yok gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı