RX 9070 için işlemci önerisi

Eki Görüntüle 2443354
GPU pinlerini çıkartıp taktım, sorun çözüldü ortadaki fan da çalışmaya başladı. Çalışınca 1 dakikalık test sonucu böyle geldi.
Fan okey de. Güç çekmeme problemi FurMark nedeniyledir büyük ihtimalle. Size önerim ağır bir oyunda deneyin veya 3DMark, Heaven Benchmark gibi programlarla deneyin. OCCT ile de stres testi yapabilirsiniz.

Fan okey de. Güç çekmeme problemi FurMark nedeniyledir büyük ihtimalle. Size önerim ağır bir oyunda deneyin veya 3DMark, Heaven Benchmark gibi programlarla deneyin. OCCT ile de stres testi yapabilirsiniz.
Güç çekme problemi yok ki hocam, normalde çekmesi gereken güç 240-250W ve ben de aynı değerleri alıyorum. Sadece sorduğum şey fan mevzusuydu.

Ryzen 5 5600 ile o kartın darboğazı çok fazla oluyor mu? Ben de önce 9070 alıp sonra işlemci alacağım.

Ryzen 5 5600 ile o kartın darboğazı çok fazla oluyor mu? Ben de önce 9070 alıp sonra işlemci alacağım.
Cyberpunk ve Last of Us gibi oyunlarda 2K çözünürlükte hatrı sayılır seviyede bir işlemci kullanımı söz konusu hocam, benchmarklarda gördüğüm FPS'lerden bir tık daha düşük alıyorum normal olarak. Kartın tam performansını 5600 ile alamıyorum gibi.

Kasma, donma veya takılma var mı hocam?

Şu anlık öyle bir durum gözlemleyemedim fakat uzun süreli oyun oynamadım hiç fırsatım olmadı. 1 saat kadar elden ring oynadım 4K çözünürlükte, 59FPS bile görmedim denilebilir (60 FPS kilitli oyun).

Bizim işlemci çok zayıf kalıyor 4K'da bile. En azından kartı alıp sonradan değiştirmeyi düşünüyorum ben de işlemciyi.

Bizim işlemci çok zayıf kalıyor 4K'da bile. En azından kartı alıp sonradan değiştirmeyi düşünüyorum ben de işlemciyi.
Ben de öyle düşünüp aldım bakalım en kısa zamanda 5700X3D geçeceğim.

@EmircanD kısaca şöyle özetleyebilirim hocam, işlemciye de ağır yük bindiren oyunlarda anlık olarak 5600 ile tam performansa erişemiyoruz fakat GPU'ya çok yük bindirip işlemciyi bir nebze rahat bırakan oyunlarda çağ atlamışım gibi bir durum söz konusu 4060'dan sonra.

Son düzenleme:
Tabi hocam, kartın performansı fiyatına göre bayağı iyi. Yeni gelen özelliklerle beraber çok güzel bir kart. Çok rahat 6 yıl götürür diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…