RX 9070 XT Ekran kartı kullanımı anlık olarak düşüyor

Muhammeddgl

Hectopat
Arkadaşlar 3 yıldır 6900 XT kullanıyordum başlarda 5600X işlemci ile birlikte birçok oyunda 1sn civarı GPU kullanımı %50'ye düşüp anlık takılma oluyordu. Bu süre içerisinde işlemciyi 5700x3D ile güncelledim PSU 650W'tan 750W Gold sertifikalı PSU, ya RAM'leri 2x8'den 2x16 GB'a, ekran kartını 9070XT'ye, HDD'yi M.2 SSD ve normal SSD'ye güncelledim sadece anakartım kaldı değişmeyen aynı sorun hala devam ediyor. Özellikle Rust, Ark Survival ascended, icarus ve PUBG oyununda bu sıkıntı ciddi derecede fazla.
Sistem tam olarak şu şekilde.
  • Anakart: MSI B450 gmaing Plus. Max sıcaklıklar çipset: 55 derece, anakart 45 derece.
  • İşlemci: Ryzen 7 5700x3D. Max sıcaklık oyunlarda 70 derece.
  • Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT Aorus. Max sıcaklık 60 derece.
  • RAM: G.Skill 2x16 GB Ripjaws V DDR4 3200 MHz CL16.
  • PSU: MSI MAG A750GL 750W 80+ Gold.
  • Monitör: ViewSonic VX2780J-2K

Afterburner ile kullanımları genel olarak gösterebilir misiniz özellikle işlemci kullanımı.

Afterburner ile kullanımları genel olarak gösterebilir misiniz özellikle işlemci kullanımı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
söylediğim oyunlarda bu şekilde AAA oyunlarda ise çok hızlı sahnelerde arada yapıyor bu da can sıkıyor işlemci kullanımı genelde %60 üstünü görmüyor.

Hocam sistem gereksinimleriniz benimkiyle hemen hemen aynı iki fark var anakart ve PSU ama aynı sorunu ben de yaşadım PUBG CS gibi oyunlarda acayip derecede takılma yaşıyordum yaptığım işlemler bir nebze olsun düzeltti ama hala tam performans alabildiğimi düşünmüyorum.

İşlemler şöyle:

DDU ile driverı silip tekrar yükleme.
BIOS güncellemesi.
BIOS'tan above 4G decoding(aç) - re-size bar (sam - Smart Access Memory)(aç) - CSM (compatibility Support module) (kapat)
Adrenalin software kısmından performans > ayarlanıyor > özel > güç ayarlama %10
Adrenalin software oyun > ekran kartları > Radeon gecikme önleme (kapalı) (bunun hakkında birkaç video var bu ayar daha oturmadığı için çok fazla FPS yiyor!)

Bu ayalar ve Update sonrası takılmalar geçti ama dediğim gibi tam FPS performansı alabildiğimi düşünmüyorum bu işlemciden de kaynaklı olabilir driverdan da emin değilim.

Varsa daha bilgili bir arkadaş aydınlatırsa bizi benim için de daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…