RX 9070 XT için işlemci önerisi

Swoop38

Hectopat
Yer
USS Gerald R. Ford
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard:MSI Pro B650M-B
CPU:Ryzen 5 7500F
GPU:RTX 4070 Super
RAM:16GB 5600MHZ
PSU:750W
SSD:1TB Samsung 970EVO
SSD:500GB
HDD:500GB
Meslek
Geleceğin Mekatronik Mühendisi
RAM
32GB 6000 Cl30
Bilgisayar topluyordum parçaları belirledim falan.
RX 9070 XT için R7 7700 seçtim fakat çevremdeki herkes R7 9800x3D kullan dediler ama fiyat farkı 2 katına çıkıyor.
X3D işlemciler nedir? Neden herkes bunu söylüyor?
Ve cidden 2 katı fiyatına değer mi?

7700'den ziyade 9700X almanizi oneririm. Bütçe elverirse 7800x3D ve 9800x3D ye çıkın. Tabii bu ikisi icin iyi bir sogutma da lazim.

7700'den ziyade 9700X almanizi oneririm. Bütçe elverirse 7800x3D ve 9800x3D ye çıkın. Tabii bu ikisi icin iyi bir sogutmada lazim.

Hocam 360 sıvı soğutma alacağım.

X3D işlemciler oyun odaklı ve yüksek ön bellekli işlemcilerdir. Ryzen 7 7800x3D düşünebilirsiniz bütçe el verirse.

Şöyle şu anki sistemde de zaten bütçemin sınırındayım o yüzden eğer R7 7700 yeterli sizi götürür der iseniz onu alacağım ileride satıp değiştiririm zaten anakart soğutma her şey kurtarır. Çünkü iki öneride de biraz fiyat farkı oluşuyor.
Ama R7 7700 de sorun yaşarsınız performans kaybi olur der iseniz bakacağım diğerlerine.

R7 7700 ile de kullanabilirsiniz elbette.

Bir darboğaz olayı ya da yüksek bir performans kaybı yaşanır mı hocam? Stabil bir performans alsam yeter zatek 2K monitörüm daha yok onu sonra alacağım.

Performans farki 9700X ile cok fazla yok. Ama arada ucurum gibi bir termal fark var 9000 serisi oldukca serin calisiyor 7000 serisine göre. x3D islemciler ise yüksek önbellek sayesinde oyunlarda ucurum koyuyor araya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R7 7700 ve 360mm AiO hiç mantıklı değil. 9800x3D ve Phantom Spirit al rahatça yeter. Herkes bu tarz yüksek seviye işlemcilerin fazla ısındığını sanıyor ama, alakası bile yok. X3D az güç tüketen ve aşırı ısınmayan işlemcilerdir. 7800x3D bir nebze ısınsa da iyi bir kule tipi yeterli geliyor. İlla 60 derecede çalıştırmana gerek yok. 9800x3D ise daha da serin. Sıvı soğutma gereksiz. Yerinde olsam X3D ve kule tipi soğutma alırdım.
Artı olarak BIOS'tan all Core negative 15 verirsin. 7700 ile arasında hatrı sayılır fark var. FSR açtığın zaman oyun 2K'den değil 960p gibi düşük çözünürlüklerden renderlanıyor. Haliyle CPU gücü önemli.

1080p testi ama, hikayeli oyunlarda FSR açacağınızı düşündüğümden buna yakın fark olacağına eminim. Online oyunlarda fark daha fazla olacaktır. FSR olmasına gerek yok zaten. 360mm AiO almaya gerek yok. Sıvı soğutma için CPU'dan kısmayın.

9700X ile 9800x3D oyunlarda sıcaklık bakımından benzer. 360mm AiO dediğim gibi bu içlemciye şart değil. Bütçesi çıkanlar almalı.

Son düzenleme:

Hocam elimde iyi bir kule tipi var fakat görsel bakımdan sıvı soğutma istiyorum ve ucuza da bir model buldum.
Thermalright Frozen Magic 360 ARGB beyaz.
Yorumları da iyiydi.

Hocam elimde iyi bir kule tipi var fakat görsel bakımdan sıvı soğutma istiyorum ve ucuza da bir model buldum.
Thermalright Frozen Magic 360 ARGB beyaz.
Yorumları da iyiydi.

Şu an sıvı soğutma almasamda X3Dlere çıkmam beni zorlayacağı için R7 7700 alacağım dediğm gibi şu an zaten 2K oynayamam o yüzden yazın sonuna doğru falan hem monitör hem işlemciyi değiştiririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…