RX 9070 XT için MSI MAG A750bn 750W güç kaynağı yeterli mi?

Bütçe
40.000

Antika53

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 5 9600X işlemciye, MSI MAG A750bn 750W güç kaynağına sahibim. RX 9070 XT almak istiyorum, ekran kartı modellerinin çoğu 3 X 8 pin güç bağlantısı istiyor. Güç kaynağım ise 2 X 8 pin destekliyor. Herhangi bir şekilde çalıştırma imkanım var mı?

Bir de fiyat farkına rağmen “AMD alma kardeşim NVIDIA 5070 Ti al” diyen varsa okurum yorumlarınızı. Teşekkürler şimdiden.

Watt olarak yeterli ancak pin olarak yetmiyor. Kaliteli konektör kullanılması şart.

Gen5 üzerinden dönüştürücü alman gerek.

İkk olarak 9070 XT en mantıklı tercih olmuş.
PSU için bütçen nedir?
Sistemi yeni topladım. Ekran kartı harici bütün bileşenleri 1-1.5 ay önce aldım. Psu da yeterlidir diye düşündüm. 3x8pin bağlantısı beklentimin üstünde çıkınca sıkıntı oldu. Tekrardan PSU almakta biraz düşündürüyor ancak illaki almak gerekirse 5.000 liraya çıkabilirim PSU için. Birde şöyle bi sorum var, bazı markalar 9070xt yi 2 x 8 pinle bağlanacak şekilde üretmiş. Direkt onlardan alsak güç sıkıntısı yaşar mıyız? Yani psudan istediği kadar gücü çekebilecek mi sizce?

Gen5 üzerinden dönüştürücü alman gerek.
Öneriniz var mıdır? Dediğiniz ürünün ne olduğunu bilmiyorum çünkü.

Bir adet 8 pin PCI-E kablosu, ATX standartlarına göre güvenli şekilde 150 W taşıyabiliyıor. Ekran kartı ayrıca PCI-E slotundan 75 W alır. Yani toplamda 225 W güç güvenli oluyor. Bunun üzeri güvenli olmuyor.

Bu tarz bir şey.

Güç kaynağımda hali hazırda 2 tane 8 pinlil bağlantı var, bu mantıkla 2x150=300 ve 75 watt güç veremez miyiz ekran kartına?

Güç kaynağımda hali hazırda 2 tane 8 pinlil bağlantı var, bu mantıkla 2x150=300 ve 75 watt güç veremez miyiz ekran kartına?
Hayır, öbürü daisy chain ile bağlı. Yani tek kablo oluyor. İki ayrı kablo olsaydı evet dediğiniz olabilirdi.

Hayır öbürü daisy chain ile bağlı. Yani tek kablo oluyor. İki ayrı kablo olsaydı evet dediğiniz olabilirdi.
Şimdi ben hali hazırda kullandığım güç kaynağını değiştirmeden bu ekran kartını kullanabiliyor muyum?

Asrock 9070XT Steel Legend ürünün güç girişi 2 x 8 pin. Bunu alsam tam güçte kullanabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…