RX 9070 XT OC kartın PCI-e kablosu doğru mu takılı?

ahmetdinyo

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, Gigabyte RX 9070 XT OC Gaming ekran kartına sahibim ve PCI-e kablosunun takılımı doğru mu? Bir markaya taktırmıştım kablo çekilmesi veya temassızlık ya da bağlatı sorunu yaşar mıyım? Bir sorun olur mu?
Ayrıca bildiğim kadarıyla Gigabyte'in bu kartında PCI-e kablosunun bulunduğu bölgede bir LED var, kablo takılı olmayınca yanıyor. Bir temassızlıkta da yanar mı?
Not: açılırken 1 saniyeliğine yanıp hemen sönüyor kapatırken de 1 saniyeliğine yanıp sönüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

@He stole my money

Yardımcı olurmusunuz

Dosya Ekleri

• 20250919_024455.jpg
    130,9 KB · Görüntüleme: 35
  • chatgpt-1757698558014.jpg
    118,5 KB · Görüntüleme: 28
  • 20250830_124519.jpg
    101,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Doğru takılmış, bir sorun yok. İstiyorsanız tekrardan dibine kadar sokmayı deneyin emin olmak için.

O dediğiniz LED'te kablonun takılı olup olmadığı belirten bir ışık. Takılı değilken "kırmızı" ,aktifken "beyaz" renkte filan yanar.

Bundan 1 ay önce bir 9070xt pcle kablosu ermişti izlediğim video da pcle kablosunun içindeki teller geri çekilmesi olabilir demişti ondan aklıma şüphe düştü ortadaki pcle sağ taraftakine bağlı olduğu için garip ve yamuk yumuk bir takılma gibi ya ondan ötürü o çekilmeyi yaşarmıyım,bir sorun olurmu aklımda o kaldı

İzlediğiniz videoda ki 9070XT 16 veya 12 pin'li model mi? Yoksa 3x8 mi? Genellikle 8 pin'den fazla olan soketler yanıyordu, pek 8 pinin yandığı görmedim düzgün takıldığı taktirde.

İzlediğiniz videoda ki 9070XT 16 veya 12 pin'li model mi? Yoksa 3x8 mi? Genellikle 8 pin'den fazla olan soketler yanıyordu, pek 8 pinin yandığı görmedim düzgün takıldığı taktirde.
Hocam video da 12VHPWR diye birşey diyor tam anlamıyorum pin modelini

Bu 12 pin'li bir model. Sizi ilgilendirmiyor yani bu sorun. Şöyle: Elektriği siz 3 farklı kablo ile aktardığınız için tek kablo olan 12 pin'ler kadar bir akım ve ısı oluşmuyor kablo başına oyüzden bir sorun çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…